Una quinzena d’empreses comença el procés per millorar la competitivitat

Promoció Econòmica ha donat el tret de sortida al projecte amb un acte a la Biblioteca

Una quinzena d’empreses del municipi comença avui el pla de millora de competitivitat a través de l’assessorament de la consultora Interfase, contractada pel departament de Promoció Econòmica per tal de donar suport al teixit empresarial del municipi. La presentació oficial del projecte ha tingut lloc aquest dilluns, 22 de febre, a la biblioteca Elisenda de Montcada. “Volem fer un acompanyament a les nostres empreses en aquests moments difícils”, ha avançat el regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes (CiU), qui ha explicat que els problemes que pretén solventar el projecte són de tipus divers, com d’organització de personal, logística, informàtica o gestió de les comandes, entre moltes altres. “L’important és anar més enllà de la punta de l’iceberg i saber què hi ha per sota que ens està dificultant millorar; de vegades el dia a dia no ens permet veure més enllà i per això és adient una visió externa”, ha destacat el consultor Xavier Ódena durant la presentació del projecte als participants.

 

L’Ajuntament va aprovar al gener la posada en marxa d’aquest assessorament i durant aquest temps, Promoció Econòmica ha dut a terme prospeccions i entrevistes amb empresaris per tal de trobar-ne la quinzena més adequada per realitzar l’assessorament. “Tenim el suport d’altres agents, com Pimec, Cecot o el Centre Metal·lúrgic, amb els que volem arribar a un acord per poder oferir aquest 2010 un segon pla de competitivitat”, ha avançat Paredes. L’assessorament es divideix en dues fases. Durant la primera, els responsables de les companyies es reuneixen amb els consultors, que fan la diagnosi i consensuen els plans d’accions. “En aquesta fase aprofitem per resoldre preocupacions i analitzar conceptes com la innovació o com es pot aconseguir valor afegit en les nostres accions”, ha indicat Ódena. La segona fase consisteix a implementar els sistemes nous que permetran el canvi a millor. “Com no podem fer un seguiment a llarg termini, recomanem aplicar d’immediat les accions a curt termini”, ha explicat el consultor. En total, el procés dura uns quatre mesos.

 

Ernest Gil, de l’empresa de serigrafia Vimset (polígon Can Milans) és un dels participants al projecte. “Venim d’una situació complicada, amb un expedient de regulació pel mig, i necessitem una orientació sobretot en l’àmbit financer en un moment en què hem començat a exportar”, ha explicat. Durant la presentació de l’acte, Paredes ha parlat de la necessitat de la formació, “no només els treballadors a l’atur han de formar-se, també ho han de fer les empreses; el projecte que comenceu ara es planteja també com un reciclatge”, ha subratllat l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari