Una trentena de projectes opta a la nova convocatòria dels pressupostos participatius

Continua obert fins al mes setembre el termini per presentar propostes de caire juvenil

En aquesta convocatòria s'han presentat diferents propostes per a la millora dels parcs infantils
Laura Grau

Les propostes de caire esportiu, sobre la millora de parcs i equipaments i les referides a la via pública han estat les més majoritàries entre les 33 iniciatives presentades a la tercera edició dels pressupostos participatius convocats per l’Ajuntament. El grup motor, format per representants dels grups municipals i tècnics del consistori, es reunirà properament per analitzar quines de les idees suggerides compleix amb els requisits de la convocatòria i passa a la següent fase, en què se sotmetran a la votació popular. La majoria de les idees les han presentat persones a títol individual i una desena ha estat a proposta d’entitats.

"L’elevada participació, amb més d'una trentena de propostes de diferents àmbits, demostra la gran implicació i coneixement de la ciutadania del municipi de les seves necessitats i millores, aportant una mirada global i transversal de la ciutat que en molts casos coincideix amb el projecte que tenim com a govern", ha manifestat el regidor de Ciutadania, Juan Carlos de la Torre (ECP).

 

Antecedents

Els pressupostos participatius es van posar en marxa en l'anterior mandat i són un mecanisme a través del qual la ciutadania decideix a quines actuacions anirà destinada una part dels recursos econòmics públics del municipi, en total 285.000 euros, dels quals 250.000 sortiran de la partida d’inversions. Els 35.000 euros restants pertanyen al pressupost ordinari i, com a novetat descatada, per primer cop es destinaran 25.000 a projectes socials i 10.000 a juvenils. Per poder afavorir la participació dels joves, el termini per presentar propostes en aquest àmbit s’allargarà fins al 6 de setembre.

Des de la posada en marxa dels pressupostos participatius s’han implementat diferents projectes promoguts i votats per la pròpia ciutadania. En la primera edició, en què es van presentar inicialment una setantena de projectes, es va votar la construcció de l’Espai Poblet per a ús d’entitats i la pista esportiva annexa al pavelló Miquel Poblet. En la segona convocatòria, les propostes més votades de la quarentena d’idees exposades van ser: la renovació de flota i vehicles de l'ADF; la creació i dinamització d'elements festius per a Montcada i Reixac; punts d'alimentació per a gats a cada barri; la remodelació del parc infantil de l'avinguda Terra Nostra; l’adequació d'un parc infantil-esportiu al parc de la Llacuna; la compra d’un ecògraf per a cada CAP de Montcada, i un espai per a emprenedors i autònoms.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari