Unes 200 persones participen a la manifestació amb motiu de la vaga general convocada aquest dijous

Als instituts públics, la jornada ha tingut un seguiment majoritari entre l’alumnat i més desigual entre el professorat. A l’Ajuntament, s’hi ha sumat un 35% de la seva plantilla

La manifestació ha fet una aturada a la plaça de l'Església per llegir els motius de la vaga del 21F
Sílvia Alquézar
La manifestació del 21F ha passat per la plaça Lluís Companys
En el marc de la mobilització del 21F, s'ha reclamat la llibertat dels presos polítics i el dret a l'autodeterminació
La manifestació amb motiu de la vaga del 21F ha passat pel carrer Major

Al voltant de 200 persones, segons els organitzadors, han participat aquest dijous al matí a la manifestació amb motiu de la vaga general que les organitzacions Intersindical i Ustec han convocat amb el lema ‘Sense drets no hi ha llibertats’, coincidint amb la celebració del judici contra els líders sobiranistes al Tribunal Suprem (TC). La protesta ha començat cap a les 11h davant de l’Ajuntament, ha continuat el seu recorregut pel passeig Jaume I fins arribar al carrer Major i la plaça de l’Església, on s’ha fet lectura dels motius de l’aturada com la derogació de la reforma laboral, un salari mínim de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials vetades pel TC, plena igualtat de tracte i oportunitat als centres de treball i un serveis públics de qualitat amb condicions laborals dignes, entre d’altres reinvindicacions. Durant la protesta, que ha finalitzat davant del complex esportiu Montcada Aqua, també s'ha demanat la llibertat dels polítics empresonats.  

En un comunicat, ERC ha fet una crida a participar en la mobilització, a la qual s’hi han sumat els tres regidors de la formació. Als instituts públics, la vaga ha tingut un seguiment majoritari per part dels alumnes i més desigual entre el professorat. A l’Ajuntament, el seguiment és del 35% de la plantilla, segons dades provisionals. Pel que fa a altres sectors com la indústria i el comerç, el comitè de vaga de Montcada ha avançat que encara no disposa de les dades sobre la incidència de la jornada de vaga al municipi. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari