Unes 600 observacions permeten identificar més de 220 espècies de flora i fauna als parcs metropolitans

Al parc de les Aigües s’han observat tres aus difícils de veure com l’oriol, el pica-soques blau i el gamarús

El pica-soques blau és una de les espècies observades al parc de les Aigües

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat a conèixer els resultats de l’edició virtual del Bioblitz Metropolità, que va tenir lloc el 30 i 31 de maig adaptat a les mesures derivades de l’estat d’alarma per la Covid-19. Enguany, ha estat la tercera edició d’aquesta activitat de ciència ciutadana que pretén potenciar la participació de tothom a través de les xarxes socials per fer censos de biodiversitat.

Durant tot el cap de setmana els participants van penjar imatges de diferents espècies de flora i fauna que observaven durant els seus passeigs pels parcs i les platges metropolitans. En total s’han rebut prop de 600 fotografies que corresponen a 221 espècies diferents de flora i faunaEl grup que ha pres més protagonisme correspon a les espècies herbàcies dels prats dels parcs metropolitans, amb uns 75 exemplars diferents, com malves, trèbols, corretjoles o cards. Pel que fa als animals, s’han observat unes 146 espècies diferents: ocells, papallones, insectes i aràcnids, amfibis o rèptils.

Cal destacar que es van observar una sèrie d’espècies de fauna singulars que són força difícils de veure, com ara l’oriol, el pica-soques blau i el gamarús, al parc de les Aigües de Montcada i Reixac; el martinet de nit i la perdiu roja, al parc del Masot de Ripollet; el xot, al parc de la Costeta de Begues, o el capó reial, a la platja de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari