Veïns afectats pels locals d’oci nocturn traslladen la seva queixa al consistori

La convivència entre la gent que surt de festa i els residents propers als establiments es fa difícil

Veïns del bloc de pisos del carrer Anselm Clavé, 28A reivindiquen amb pancartes el seu dret al descans

Un grup de veïns de Mas Rampinyo ha traslladat a l’Ajuntament la seva preocupació davant les molèsties que els ocasionen diversos locals d’oci nocturn de la zona. El veïnat considera que s’està vulnerant el seu dret al descans i reclama al consistori que prengui mesures per posar fi a la problemàtica i evitar que el sector es pugui convertir en una zona Hermètica com la que hi ha a Sabadell.
Els afectats dels carrers Mercè, La Pau i Carretera de Ripollet focalitzen les seves queixes en els locals Blessed i Nox Hotel, ubicats al carrer Beat Oriol. El primer es troba en una nau del polígon Can Tapioles i va obrir al desembre del 2021, mentre que el segon està a l’edifici de l’antic Aparthotel Montcada –conegut popularment com a Menchus–i va iniciar l’activitat el passat Cap d’Any amb una festa que ha estat la gota que ha fet vessar el got per als veïns més propers.

Els veïns no volen que el sector es converteixi en una zona Hermètica com la que existeix a Sabadell

Veïns del bloc de pisos del carrer Anselm Clavé, 28A reivindiquen amb pancartes el seu dret al descans
Berta Barcons

Testimonis

“La nit del 31 de desembre em ressonaven les parets de casa per la música tan elevada que hi havia a l’hotel”, explica Daniel Alcaide, veí del carrer Mercè, qui afegeix que un dels problemes habituals dels caps de setmana és “la quantitat de gent que passa pel carrer durant la matinada, cridant, fent soroll i consumint begudes alcohòliques, a més de la brutícia que ens trobem l’endemà als carrers, amb gots, ampolles i pixums per tot arreu”.
Amb aquests problemes d’incivisme també han de conviure els veïns del bloc de pisos situat al número 28 A del carrer Anselm Clavé, als baixos del qual hi ha ubicat el bar musical Niko’s Drink, obert des del 2019. “Ens molesta la música del local, la gent cridant al carrer, les baralles… i així no podem descansar”, argumenta Javier Pérez, veí de l’immoble situat just a sobre de l’establiment.
Tant un col·lectiu com l’altre s’han reunit amb l’Ajuntament per reclamar més presència i control policial per reduir les conductes incíviques a la via pública. Els afectats també es pregunten com s’atorguen permisos per obrir aquest tipus de negocis tan a prop d’habitatges i sol·liciten al consitori que realitzi inspeccions per comprovar que l’activitat s’ajusta a la llicència concedida.

L’Ajuntament ha iniciat el procés per obrir expedients sancionadors a dos establiments de Beat Oriol

Expedients sancionadors

Segons fonts municipals, Nox Hotel té una llicència d’activitats per gestionar l’allotjament i una sala polivalent a la planta inferior per a celebracions només adreçades a les persones allotjades a l’hotel. Per la seva banda, el local Blessed compta amb un permís de restaurant musical, mentre que Niko’s Drink és un bar musical que compleix el que estableix la seva llicència.
L’Ajuntament ha iniciat el procés per obrir un expedient sancionador als dos establiments del carrer Beat Oriol en considerar que l’activitat que realitzen no es correspon amb la llicència atorgada. Segons el consistori, ambdós locals han funcionat com si fossin una discoteca quan no tenen el permís per fer-ho. Respecte al Niko’s Drink, l’Ajuntament li requerirà que presenti el registre del limitador de volum i dels horaris de tancament per comprovar si hi ha irregularitats.

Resposta dels locals d’oci

Els propietaris dels locals es mostren oberts a parlar amb el veïnat per solucionar qualsevol problema de convivència. La direcció de Nox Hotel vol solucionar els temes burocràtics que requereix el consistori, tot argumentant que la seva proposta d’oci –convertir la sala polivalent en un espai de concerts i discoteca on els clients puguin pernoctar a l’hotel– pot ser un nou actiu cultural per al municipi.
Per la seva banda, els socis del bar musical Blessed asseguren que la seva voluntat és reduir les molèsties de la clientela quan abandona el local, proposant que la sortida es faci per la part de darrera que dona a les naus del polígon industrial.
Per al propietari del Niko’s Drink, Nicolás Carvajal, el problema va més enllà del seu establiment que, assegura, compleix la normativa. “A la rambla dels Països Catalans es concentra molta gent cada cap de setmana.Alguns acaben al parc de davant del meu local o marxen cap a Beat Oriol”, apunta Carvajal.

On es poden obrir locals recreatius

Actualment, a Montcada no es poden obrir discoteques i bars musicals als polígons amb l’objectiu de preservar l’activitat industrial. La normativa urbanística, però, sí que permet instal·lar bars musicals i discoteques al nucli urbà sempre i quan compleixin tots els requisits que s’exigeixen en matèria de sorolls, seguretat o accessos per aconseguir la llicència d’activitats.

Deixa un comentari