‘Veus des de la Ribera’ s’incorpora al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya

El projecte es va desenvolupar el 2013 amb la col·laboració de la Fundació Mescladís

En el marc del projecte Diàlegs migrants es va fer l'exposició Encaixats, que encara es pot veure a les columnes de l'autopista-C33
Laura Grau

El projecte ‘Diàlegs Migrants. Veus des de la Ribera’ s’ha incorporat al Banc de Bones Pràctiques (BBP) dels Governs Locals de Catalunya, que gestionen la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer i pretén identificar i difondre les experiències innovadores que desenvolupen els ajuntaments. Segons el BBP, l’experiència de Montcada i Reixac representa una aportació innovadora i de qualitat a les polítiques i serveis municipals i poden servir de referència a d’altres poblacions. ‘Diàlegs Migrants. Històries de vida’ és un projecte que es va desenvolupar principalment al llarg del 2013 amb l’objectiu de posar de manifest els paral·lelismes entre els fenòmens migratoris més importants de la història recent i la seva repercussió a Montcada i Reixac. Aquesta iniciativa l’ha promogut la unitat d’Integració del consistori, en col·laboració amb la Fundació Mescladís. “Aquest reconeixement avala positivament la línia de treball que estem duent a terme al nostre departament; treballar la sensibilització en relació a la diversitat és garantia de la cohesió social en aquests moments i en un futur”, ha expressat la regidora d’Integració, Elisabet González.

 

‘Diàlegs Migrants’ es va focalitzar especialment al barri montcadenc de la Ribera, el que acull més població immigrada a Montcada i Reixac, i es va materialitzar amb diferents accions, com tallers, exposicions, xerrades i la projecció d’audiovisuals, però l’acte central i que encara es pot veure al municipi és l’exposició ‘Veus des de la Ribera’, a l’aparcament sota la C33, davant de l’escola La Salle. Fotografies d’infants, joves i adults del barri, del fotògraf Joan Tomás, saluden els veïns de la resta de Montcada i Reixac des dels pilars que sostenen l’autopista, una experiència pionera des del punt de vista social i també territorial, ja que Montcada i Reixac va ser pionera en al signatura d’un conveni amb la Generalitat per tal de fer servir espais vinculats a Carreteres, per tal d’integrar aquestes zones al territori i donar-los un caire més amable.

 

Altres projectes de Montcada i Reixac també formen part del BBP, com el programa d’acollida Mentrestant (inclòs al 2010), el Pla Estratègic del municipi (2011), les classes d’àrab i de català que el consistori va oferir fa uns anys (2010) dues experiències internes de l’Ajuntament: el butlletí d’informació interna ‘Comuniquem-nos’ (2010) i l’anàlisi de les necessitats formatives del personal del consistori (2010).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari