Xavier Trias afirma que l’AMB s’ha d’orientar a millorar el dia a dia de la ciutadania

L’Auditori ha acollit l’acte ’36 diàlegs metropolitans’, convocada pel grup metropolità de CiU

Trias i Maresma, a l'esquerra, durant la presentació de les ponències dels alcaldes de CiU de l'AMB
Silvia Díaz

El president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), assegura que l’ens supramunicipal ha de ser “el motor per sortir de la crisi, tenim la marca Barcelona i entre tots hem de treballar plegats per sortir de la crisi, l’AMB ha de ser un pol d’atracció a nivell internacional i ha de dotar la ciutadania dels serveis que mereix”, a la vegada que ha indicat que les polítiques que ha d’executar d’ara en endavant han d’anar encarades a que la gent visqui millor. “Els programes socials que hem engegat aquest any pretenen millorar la qualitat de vida de la població metropolitana; és ridícul parlar només de l’aigua, les escombraries o de grans infraestructures si no som capaços de fer les coses del dia a dia”, ha manifestat Trias en declaracions a www.laveu.cat. L’edil ha presentat la primera jornada que el grup metropolità de CiU organitza per reunir representants de CiU dels 36 municipis metropolitans –en alguns casos, els alcaldes i alcaldesses– per tal de posar en comú les seves inquietuds i problemàtiques i definir les estratègies a seguir, tot plegat en una jornada denominada ’36 diàlegs metropolitans. Un nou lideratge per al segle XXI’.

L’acte ha tingut lloc a l’Auditori de Montcada i Reixac aquest dissabte, 20 d’abril, al matí i ha comptat amb les intervencions dels alcaldes i alcaldesses metropolitans de CiU: Isidre Sierra (Sant Climent de Llobregat), Mercè Esteve (Begues), Jesús Arévalo (Cervelló), Francesc García Arocha (Montgat), Ismael Álvarez (Pallejà), Conxi Llurba (Castellbisbal), Manel Ripoll (Corbera de Llobregat), Joan Ramon Casals (Molins de Rei) i Mercè Conesa (Sant Cugat del Vallès). La part final de l’acte ha anat a càrrec de la vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, Sònia Recasens; el vicepresident, Antoni Viver, el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, i el d’UDC, Benet Maimí.

El programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals ha contractat a Montcada i Reixac 32 persones que es trobaven en situació d’atur. El portaveu de CiU a l’AMB i regidor al municipi, Joan Maresma –qui ha actuat com a amfitrió de la jornada– ha indicat que l’objectiu de l’ens és donar continuïtat a aquest tipus de programes. “Fruit de la nova llei metropolitana, tenim un nou discurs que ha de donar resposta a la situació del país, des del diàleg i la col·laboració”, ha expressat Maresma, qui ha explicat també que avui s’han creat quatre comissions de treball –territori i sostenibilitat, medi ambient, transport i desenvolupament econòmic– que en sis mesos es tornaran a reunir en un acte a Barcelona per presentar-ne les conclusions.  

 

 

 

Deixa un comentari