A², la nova aposta pel pop alternatiu

Les joves montcadenques Andrea Díaz i Ania Casajuana publiquen el seu primer EP titulat ‘¿Y tú qué tal?’

Albert Vázquez és el productor de l'EP del grup
Eric Moner
Les membres del duo A² cantant a l'Espai Poblet durant la Festa Major de Montcada 2021
Lletra de la cançó 'Bienvenida'
Andrea Díaz i Ania Casajuana, gravant el seu EP '¿Y tú, qué tal?' a l'Espai Jove Can Tauler
Ania i Andrea xerrant amb uns amics després del concert de Festa Major

Un centre juvenil, l’amistat i la passió per la música originen A², un dels grups musicals emergents a Montcada i Reixac. Andrea Díaz i Ania Casajuana són amigues des del parvulari i actualment companyes en el món de la música. Als quinze anys, les joves van començar a cantar juntes, acompanyades per la melodia de la guitarra d’Andrea. El Nadal de 2019 van actuar per primera vegada a l’Espai Jove Can Tauler, on les artistes són assídues. El resultat va ser el naixement del duo de pop alternatiu A², una matemàtica fusió dels seus noms: Andrea i Ania.

Ania, estudiant del tercer any del grau de Comunicació Audiovisual, realitza els seus primers passos en el sector musical de la mà d’Andrea, encara que admet la seva intenció de no ocupar-se exclusivament d’aquest món. “Vull especialitzar-me en l’audiovisual, però la música m’agrada molt i li vull destinar temps”, declara. En canvi, Andrea, qui des de petita adorava cantar, pren un camí orientat a la professionalització musical. Recentment, la jove ha finalitzat el grau superior d’Animació Sociocultural i Turística i l’any vinent marxa a estudiar música a Dublín.

L’any 2021 ha suposat un gran pas per a elles. El 30 de maig, el duo va publicar el seu primer EP, '¿Y tú qué tal?', que inclou quatre cançons que relaten les fases de superació d’una ruptura amorosa. “Ambdues hem viscut el procés de ruptura amb una persona i hem volgut plasmar-lo en el disc”, comenta Ania. Albert Vázquez, tècnic de Can Tauler i membre de la banda rock Slow Gravity, és el productor del projecte artístic de les cantants, que ha precisat de sis mesos de creació entre les parets del centre juvenil.

La Festa Major de Montcada de 2021 va permetre la primera actuació del duo en un escenari. Les cantants van tancar l’espectacle amb la seva nova cançó, ‘Bienvenida’, d’aire més festiu, i el públic les va acompanyar amb aplaudiments i salts. “Mai havíem tocat en un escenari així i veure el concert ple de persones que estimem m’omple”, declara Ania.

Davant el repte de ser artistes independents, no dubten. “És difícil, però a la vegada ens agrada posar un límit sense que ningú ens dicti unes normes perquè un producte vengui més”, respon Andrea. Ambdues miren cap al futur; esperen continuar amb la seva trajectòria i publicar pròximament un àlbum més extens. El proper 1 de juliol actuaran a l'Espai Jove Can Tauler en el marc del programa commemoratiu del Dia de l'Alliberament LGTBIQ+ (19h).

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari