Alfredo Macías guanya el Premi de Microrelats amb una reflexió sobre la mort

El concurs el basar ha reunit més de 1.000 textos i més de 500 participants

Alfredo Macías, de Huelva, ha estat el guanyador de la tercera edició del Premi Nacional de Microrelats El Basar, organitzat per Montcada Comunicació, amb el suport de Lafarge. L’obra Soñando con Dante va ser la seleccionada del mes de febrer i s’ha emportat 1.000 euros com a premi. L’obra explica el somni de Juanita, una dona que està vetllant la seva filla, morta en accident de trànsit. El finalista del concurs, que ha rebut un premi de 450 euros, ha estat Ernesto Ortega, de la Rioja i afincat a Madrid, amb el microrelat Desintoxicación. El jurat del certamen han estat l’escriptora i periodista Sònia Hernández, l’escriptor i crític literari Juan Ramón Masoliver Ródenaas i el crític i professor Fernando Valls.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el 14 d’abril al restaurant Sant Lluc de Montcada, en el decurs d’un sopar literari que va donar inici al programa d’actes organitzats per l’Ajuntament per celebrar la diada de Sant Jordi. Al sopar, al qual van assistir un centenar de persones, va comptar amb la presència de l’alcalde de Montcada i Reixac, Cesar Arrizabalaga, qui va destacar que “la dimensió internacional que està agafant el Premi l’està convertint en un autèntic aparador de la cultura montcadenca”. L’acte també va servir per presentar el llibre Microveus, que recull vint-i-cinc textos seleccionats pel jurat del certamen, que enguany ha comptat amb la participació de mig miler de treballs, xifra molt superior a la registrada l’any passat, amb 362 obres.

El director de Montcada Comunicació Lluís Maldonado ha valorat molt positivament la participació, que supera totes les expectatives de l’organització i dóna una nova dimensió al certamen, ja que enguany s’han rebut textos d’arreu del món, principalment, d’Amèrica Llatina, arran la publicació de les bases del premi a la pàgina web elrecreo.com.

El llibre Microveus es podrà aconseguir al preu de 10 euros a la Fira del llibre el proper diumenge 23 d’abril. Els textos selec-cionats de les dues edicions es poden consultar a la web www.montcadaradio.com/microrelats. Els micro-relats s’acom-panyen d’il·lus–tra-cions de l’artista montcadenc Òscar Barcons, de l’AFOMiR. Com a novetat, enguany la publicació incorpora un cedè amb la dramatització dels microrelats seleccionats de cada mes, dirigit pel montcadenc David Velasco, de Dèria Teatre, i amb la participació de professionals del món del doblatge com Noemí Bayerri, Germán Josep, Maribel Pomar o Pablo Gómez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari