Amics i familiars homenatgen Xavier Fàbregas a Montserrat

El Camí dels Degotalls acollirà per sempre un medalló amb l’efígie de l’intel·lectual montcadenc

Des del passat dissabte el dramaturg i crític teatral, Xavier Fàbregas (Montcada i Reixac, 1931-Palerm, 1985), té un medalló de bronze amb la seva efígie al Camí del Degotalls de la muntanya de Montserrat. El retrat de Fàbregas, obra de l’artista Mariona Millà, romandrà entre el de personalitats tan destacades de la cultura catalana com el filòleg Pompeu Fabra i l’escriptor Josep M. Folch i Torres. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de familiars i amics de l’intel·lectual com l’autor teatral Rodolf Cirera, el crític teatral Joan Anton Benach, l’escriptor Jordi Coca, els actors Albert Vidal i Marta Millà, l’historiador Joaquim Molas i l’Abat de Montserrat, Josep M. Soler, entre d’altres.

 

Representants de la Fundació Cultural Montcada, dipositària de part del llegat de l’autor, també van assistir a l’acte. Segons la presidenta, Núria Cervera, “a més de ser montcadenc il·lustre, Xavier Fàbregas sempre es va mostrar disposat a col·laborar amb nosaltres i creiem que la seva tasca com a investigador de les arrels culturals del país mereix aquest reconeixement”. La filla de l’autor, Rosa Fàbregas, que va acudir a l’acte amb dues nétes de Fàbregas, Jade i Júlia, també s’ha mostrat contenta amb l’homenatge.

 

La iniciativa la va impulsar Maryse Badiou, l’esposa de Fàbregas en segones núpcies, amb la col·laboració de la Comunitat Benedictina de Montserrat, la Fundació Arxiu Festiu Catalunya, la colla d’amics del teatre Libero de Palermo Beno Mazzone i la Fundació Cultural Montcada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari