Anna Sorribas: ‘Som arquitectura viva en constant evolució’

L’artista barcelonina exposa una compilació de collages a l’Auditori Municipal fins al 18 de febrer

Anna Sorribas, davant de les obres que obren l'exposició a l'Auditori Municipal
Laura Grau

Anna Sorribas (Barcelona, 1970) es defineix com una collagista, tècnica que va descobrir i perfeccio­nar en una prestigiosa escola de Nova York i que va començar a aplicar professionalment a partir del 2.000. Part del seu treball es pot veure fins al 18 de febrer a l’Auditori Municipal.
Es tracta d’una compilació d’obres sobre llenç i en format seriat, en la qual reflexiona sobre el que va ser una de les pandèmies en l’àmbit mundial, la Sida, incorporant també referències a la Covid. “M’interessa, sobretot, la relació de les persones amb l’espai arquitectònic, no només l’exterior sinó també l’interior perquè el nostre cos també és la nostra casa i està subjecte als canvis que provoca la malaltia”, va explicar l’artista durant la inauguració, ahir la tarda.

El collage té molt a veure amb l’escultura experimental, que fuig de materials convencionals, com el marbre o la pedra, i aposta per elements més comuns

Anna Sorribas

Sorribas utilitza material reciclat per construir les seves obres, especialment papers de diferents textures, des de diaris i revistes, fins a fragments de documents antics. “Per a mi el collage té molt a veure amb l’escultura experimental, que fuig dels materials convencionals, com el marbre o la pedra, i aposta per elements més comuns”, va explicar la collagista, que recrea de forma abstracta els carrers i les places d’una ciutat a vista d’ocell i, quadre a quadre, s’aproxima a la realitat com si fes un zoom. “Som arquitectura viva en constant evolució”, va concloure Sorribas, que des de la infància ha estat envoltada de familiars amb inquietuds artístiques, des dels seus avis, que es dedicaven al món de l’alta costura, fins al seu pare, que treballava com a ebenista. L’alcalde Bartolo Egea i el regidor de Cultura i Patrimoni –ambdós del PSC–van felicitar l’artista per les seves originals propostes.

Sorribas, amb l’alcalde Bartolo Egea i el regidor de Cultura Albert Carandell
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari