Associacions i particulars podran tenir una caseta a l’Espai Poblet

L’Ajuntament fa un replantejament de l’antic Espai Barraques que coogestionava amb un grup d’entitats

L’Espai Barraques de la Festa Ma­jor, que des de fa dos anys s’ubica al Camí de la  Font Freda, Espai Poblet i serà gestionat per l’Ajuntament, que regularà l’adjudicació de fins a un màxim de 15 casetes entre les entitats i particulars que estiguin interessats a oferir un servei de menjar i begudes. Els privats que sol·licitin una carpa hauran d’abonar al consistori una quota de 500 euros, mentre que les entitats locals no hauran de pagar res i les de fora del municipi tindran una bonificació del 50%. A canvi, l’Ajuntament facilitarà als adjudicataris de les casetes l’espai, un punt de llum, l’accés a aigua potable, contenidors per a la gestió dels residus i una carpa de 3 x 3 metres. El termini per formalitzar la sol·licitud al registre general de l’Ajuntament s’allargarà fins al 10 de maig.

Una comissió municipal valorarà les peticions prioritzant les que provinguin d’entitats locals, després les d’establiments públics o privats i, per últim, si queden espais lliures, les de fora del municipi. L’autorització permetrà que la caseta funcioni durant els quatre dies de la Festa Major: el 10, 11 i 12 de juny fins a les 4h, i el 13, fins a les 22h. Segons la regidora de Cultura, Amèlia Morral (CiU), “la regulació es fa seguint l’exemple d’altres municipis que promouen­ espais d’aquest tipus i per garantir que sigui obert a totes les entitats”. Les condicions per optar a una caseta es poden consultar íntegrament al web municipal www.montcada.cat.

Crítiques. La Comissió de Festes Alternatives, que va impulsar l’Espai Barraques al 2009, considera que la proposta de l’Espai Poblet s’allunya del model inicial plantejat per ella, que prioritzava la participació ciutadana en la gestió de l’espai, que ara passa a mans de l’Ajuntament, i que estava enfocat principalment a la gent jove, mentre que ara té una vocació més generalista. Fonts de la Comissió consideren que la nova fórmula suposa un pas enrere perquè equipara el teixit associatiu amb els negocis privats, tot i reconèixer que l’accés gratuït de les entitats a les casetes és una consecució important per part de la Comissió, ja que inicialment el consistori també pretenia cobrar una quota, proposta que va es retirar després de diverses reunions a dues bandes. La Comissió, formada per sis entitats, s’està plantejant si participarà o no a l’Espai Poblet i si farà o no activitats com el Correbars i altres propostes lúdiques.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari