Carlos Quílez es rodeja dels seus amics per presentar el seu nou llibre, ‘Sigue la mala vida’

El periodista José Antonio Ponseti i l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo van participar a l’acte que es va fer aquest dimarts al Cafè Colón

Carlos Quílez, acompanyat, d'esquerra a dreta, per José Antonio Ponseti, Carlos Jiménez Villarejo i Gregori Dolz
Rafa Jiménez

El Cafè Colón de l’Abi es va omplir ahir de gom a gom durant la presentació de ‘Sigue la mala vida’, el nou llibre del periodista montcadenc Carlos Quílez que continua la línia de contes de temàtica criminal que va iniciar fa 12 anys amb ‘Atracadores’ i que va continuar amb ‘Mala Vida’. La presentació d’aquest volum va comptar amb la participació del periodista José Antonio Ponseti i de Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal Anticorrupció, que van parlar sobre el llibre i de la seva relació d’amistat amb Quílez. Gregori Dolz, de l’editorial Alrevés, va obrir l’acte destacant el retorn de Quílez “als seus orígens, on explora el que és viure en circunstàncies adverses i com es pot sortir d’aquest món”. ‘Sigue la mala vida’ recull 11 històries reals de la crònica negra que ha viscut el propi autor en primera persona i dos relats de ficció que Dolz defineix com a “regals”. Per la seva banda, José Antonio Ponseti, presentador del programa de ràdio ’80 y la madre’ d’M80 on Quílez té una secció setmanal, va parlar de la seva relació d’amistat, que es va iniciar quan ambdós van fer les pràctiques a Ràdio Barcelona de la Cadena SER. “Aquest llibre descobreix la part fosca que hi ha a cada ciutat, l’altra realitat de la gent que no arriba a uns mínims per poder tenir una vida normal”, va dir Ponseti.

Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal Anticorrupció, va fer una brillant intervenció on va definir Quílez com “un periodista singular, de gran capacitat crítica, que escriu els relats amb un aproximació personal que permet que els fets agafin vida pròpia”. La presó i la tortura són, segons Villarejo, dos temes comuns que apareixen en una obra que, segons la seva opinió, “és un servei a la comunitat pels valors que transmet i perquè ajuda a entendre el món en el que vivim”. L’advocat, que es va mostrar molt crític amb alguns membres de la justícia, dels cossos de seguretat i dels delinqüents “de corbata que actuen impunement”, va elogiar la feina d’alguns periodistes com “a elements de transició entre la justícia i la societat”.

Per tancar l’acte, el mateix Carlos Quílez, que va aprofitar aquest presentació del seu llibre per reconèixer públicament la recollida de material que s’ha fet a Montcada a favor dels refugiats sirians, va defensar el paper dels periodistes que “baixen a les clavegueres per no tenir una visió esbiaixada de la realitat i anar més enllà de la versió oficial”. Sense voler entrar a justificar les seves accions, Quílez també considera que “la societat té part de responsabilitat en l’existència de delinqüents”, tant, abans de ser-ho, per la seva marginació, com, posteriorment, pels problemes per aconseguir la seva reinserció. L’acte va finalitzar amb una actuació a la sala gran del cafè Colón de l’Abi del grup Los Toros.  

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari