Cavalcada multitudinària en la primera edició sense restriccions després de la pandèmia

Ses Majestats d’Orient omplen de màgia i il·lusió els carrers del municipi

La carrossa de l'estel va participava a Cavalcada de Reis des de 2019

Milers de persones han omplert aquest dijous els carrers del municipi per gaudir de la cavalcada de Reis, la primera sense restriccions després de la pandèmia. La resposta de la ciutadania ha estat multitudinària, amb moltes ganes i il·lusió de tornar a viure de forma plena la nit més màgica de l’any. Enguany, el seguici reial ha pogut recuperar la presència de tots els patges –restringida al 2022 per la situació sanitària– i la tradició de repartir caramels, més d’una tona al llarg de tot el recorregut, segons la Regidoria de Cultura i Patrimoni, que organitza l’esdeveniment.

L’altra gran novetat de l’edició del 2023 ha estat la música, amb set temes –un per a cada carrossa– composats per David Moreno, cantant i músic de la banda Versión Imposible. D’altra banda, un altre detall que potser no ha passat desapercebut per als més observadors és que Ses Majestats lluien més que en altres ocasions, ja que han estrenat vestits, tot i que el disseny era el mateix de sempre.

El recorregut

Els Reis d’Orient han començat la visita al municipi amb l’aturada al Casino de Terra Nostra, on la canalla ha pogut veure de ben a prop Melcior, Gaspar i Baltasar. Tot seguit, s’han traslladat a Can Sant Joan per iniciar el recorregut de la comitiva, encapçalada pel grup de batucada dels Diables de Can Sant Joan i la carrossa amb l’estrella fugaç, realitzada integrament pels carrossers locals, i que precedirà les tres carrosses reials, dues amb regals, una amb el carbó amb la col·laboració de les carboneres del Gurugú i el Patge Xumet amb el seu tricicle.

Entrega de claus

La situació sanitària també ha permès recuperar aquest any l’acte protocol·lari a la plaça de l’Església, on l’alcaldessa ha lliurat a Ses Majestats la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat perquè cap infant es quedi sense regals. Laura Campos (ECP) ha demanat per als infants unes ciutats més netes i menys contaminades; carrers més jugables, amb menys cotxes i més parcs; països sense guerres, sense discriminacions i es compleixen drets fonamentals com la salut, l’educació i l’habitatge garantits per a tothom.

L’alcaldessa ha demanat per als infants ciutats més netes i menys contaminades; carrers més jugables, amb menys cotxes i més parcs; països sense guerres, sense discriminacions i es compleixen drets fonamentals com la salut, l’educació i l’habitatge garantits per a tothom

El seguici ha continuat el trajecte fins a Mas Rampinyo, on ha finalitzat el recorregut al carrer Ferrer i Guàrdia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari