Centenars de persones participen al Correllengua i al Dinar de pagès

Els actes els organitzaven la Coordinadora d’Associacions de la llengua i l’AV de Montcada Centre

Prop de 300 persones van participar al Dinar de pagès que va organitzar ahir al migdia l’AV de Montcada centre al carrer Major. L’acte s’emmarca en les festes de la tardor que clouran el proper 11 de novembre amb un acte divulgatiu sobre els ibers. El Dinar de pagès també s’inclou dins del Correllengua, una iniciativa d’abast nacional que pretén promoure la cultura catalana i l’ús social de la llengua. Aquí a Montcada és la primera vegada que s’organitza gràcies a la CAL, la Coordinadora d’Associacions per la llengua. El gruix dels actes van tenir lloc dissabte.

A partir de les sis de la tarda, l’Agrupació Escolta El Turó va organitzar una gicamna per la llengua adreçada als més petits que es va fer a la plaça de l’església, escenari de l’arribada de la flama del Correllengua i la lectura del manifest. També van actuar el grup de teatre local Semper Fidelis, que va fer una recreació medieval i el cantant Pep Roig, amb l’espectacle “Ara és demà”, basat en poemes de Miquel Martí i Pol. A partir de les 9 del vespre, l’Abi va acollir un sopar de Taverna amb el grup d’havaneres L’Espingari i el grup Mel i Mogró.

El secretari de la CAL, Jordi Gómez, ha fet una valoració positiva de la primera edició del Correllengua, tant per l’assistència de públic als actes com per la implicació de diverses entitats culturals de Montcada. Diumenge al migdia, l’Esbart Dansaire de Ripollet va fer una actuació de gitanes al carrer Major, escenari del dinar de pagès, composat per productes típics de la gastronomia catalana i que va comptar amb prop de 300 comensals. El president de l’entitat, Antoni Trias, s’ha mostrat molt satisfet de la resposta dels montcadencs.

Després del dinar de pagès, va actuar l’Associació Musical Giravolt, que va fer un concert de cançó catalana, i la Colla de gegants. El pròxim acte del Correllengua tindrà lloc el 8 de novembre i consistirà en una xerrada titulada Èric i l’exèrcit del Fènix, amb la presència d’Èric Bertran, protagonista de la història. L’acte l’organitza el Cercle Cultural al Cafè de Montcada, amb la col·laboració de la CAL.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari