David Ros: ‘Els localismes constitueixen un dels grans patrimonis d’una llengua’

L’escriptor i divulgador presenta a l’ACM el llibre ‘El parlar del Vallès’

David Vila, durant l'acte de presentació del llibre a l'ACM
Laura Grau

“Els localismes o particularitats lingüístiques constitueixen un dels grans patrimonis d’una llengua”. Així ho creu l’escriptor i divulgador David Vila, que va presentar ahir a l’ACM el llibre El parlar del Vallès, que recull paraules, frases fetes o girs fonètics que no formen part de l’estàndard, però que es mantenen vius en aquestes dues comarques.

El llibre compta amb un pròleg de Jessica Neuquelman, l’altra meitat dels Llenguaferits, i va sorgir fa tres anys com un estudi per al projecte Immaterial Vallès. Vila va decidir ampliar l’encàrrec fins a convertir-lo en aquesta publicació que s’estructura en tres parts: un recull de lèxic propi dels vallesos – centrant-se només en paraules que encara es fan servir–, frases fetes que, malauradament es van perdent i que el llibre pretén fer reviure– i girs fonètics –canvi d’ e i o obertes en tancades, per exemple.

David Vila, amb la ruleta Rodalismes, a l’ACM

La presentació va acabar amb l’activitat participativa Rodalismes, una espècie de ruleta de la sort que permet als assistents jugar i interactuar amb els Llenguaferits, aprenent nous mots de manera lúdica. L’acte va comptar amb alumnes dels cursos del SLC.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari