De la Pietà de Michelangelo a la de Samuel Aranda

Juan Guerrero compara l’obra del fotògraf colomenc amb les grans icones de la història de l’art

Juan Guerrero va comparar l'obra d'Aranda, premiada amb el Worl Press 2012, amb 'La Pietà', de Miquel Àngel
Laura Grau
D'esquerra a dreta, l'alcaldessa María Elena Pérez, el fotògraf Juan Guerrero i el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly

El fotògraf Juan Guerrero va comparar la imatge de Samuel Aranda (Santa Coloma de Gramenet, 1979) que va guanyar el Word Press 2012, una mare abraçant el seu fill, amb l’escultura ‘La Pietà’ de Michelangelo i la fotografia ‘El bany de Tomoko’, d’Eugene Smith. “A les tres obres es mostra l’amor, el patiment, la tendresa, l’harmonia i el dolor”, va expressar Guerrero durant la inauguració de la mostra del reconegut fotoperiodista feta ahir la tarda a l’Auditori Municipal. L’exposició, de caràcter itinerant i gestionada per l’entitat Gramenet Imatge Solidària, està formada per una trentena d’imatges sobre la Primavera àrab a països com Egipte, Líbia, Tunísia i el Iemen. Els beneficis de la seva explotació es destinen a projectes de cooperació amb països del Tercer Món.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), qui va lloar la tasca de l’autor per “mostrar-nos clarament què és el que està passant al món”, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly (CiU), qui va destacar que “aquesta és una de les exposicions més importants que hem tingut aquesta temporada a l’Auditori”. Per motius d’agenda, Aranda no va poder assistir a la inauguració de la mostra, que es podrà visitar fins al 21 de juliol.

Seccions:

Deixa un comentari