El concert de Festa Major serà gratuït per primer cop i enguany hi actuarà Celtas Cortos

El programa d’activitats es desenvoluparà durant els dies 9, 10, 11 i 12 de maig

Durant quatre dies, del 9 al 12 de maig, Montcada i Reixac viurà la seva Festa Major 2008, que presenta una major quantitat de propostes que a les edicions anteriors, al voltant d’una cinquantena, i que aposta per atraure el públic jove amb l’organització d’un concert gratuït amb el grup Celtas Cortos la primera nit de la festa, amb el grup local El Turno del Pez Simón com a teloner, i el Festival Urban Veus, una iniciativa de Montcada Ràdio i La Veu. La presentació oficial del programa es va fer ahir la tarda a l’Auditori, on també es va donar a conèixer la imatge del cartell de Festa Major i el veredicte de la Mostra de Pintura de Festa Major.

Els pans d’or de l’escut de Montcada i Reixac són el punt de partida del disseny guanyador del XXè Concurs de Cartells de Festa Major 2008. El seu autor és Pere Mercader, de 19 anys, que repeteix premi per segon any consecutiu (a la imatge, amb una samarreta amb la imatge guanyadora). El jurat també va donar tres accèssit als cartells de Marc Flores, Neus Bosch i Robert Clement, que il·lustraran les festes majors de La Ribera, Can Sant Joan d’enguany i de Mas Rampinyo de l’any vinent, respectivament. Totes les obres estaran exposades a l’Auditori fins al 18 de maig. Les samarretes amb el disseny de la festa ja es poden comprar a l’Auditori al preu de 5 euros. En la categoria infantil del concurs de cartells van prendre part 152 nens. Donada l’elevada participació i la qualitat dels treballs el jurat va atorgar tres premis consistents en lots de material de dibuix i pintura a les obres de Lenin Romo, Júlia Mariné i Pere Cartañá, i tres accèssits a Tània Bernal, Anna Trias i Patricia Alcón.

Pel que fa a la Mostra de Pintura de Festa Major, el jurat va seleccionar les obres de Jordi Salat, de Montcada i Reixac; Josep Plaja López, d’Esclanyà, i Ricard Terraza, de Granollers. Les 26 obres que s’ha presentant a la Mostra de Pintura de Festa Major es podran veure a l’Auditori durant els dies de la festa que començarà el 9 de maig i que presenta com a principal novetat el festival Urban Veus que organitza Montcada Comunicació.

El festival portarà cada dia de festa un concert al pati de l’IES Montserrat Miró amb grups com La Pegatina, Nour, Pantanito i Kayo Malayo. L’altra proposta musical del programa és el concert gratuït de Celtas Cortos el 9 de maig al pavelló Miquel Poblet (23.30h). El programa aquest any no inclou el Mercat Medieval i, en el seu lloc, s’ha previst l’organització d’una Fira de Jocs tradicionals que ocuparà tot el carrer Major i actuarà com element dinamitzador d’aquest espai, juntament amb l’organització de cercaviles i actes de carrers.

El pregoner serà el Mag Lari que el 9 de maig donarà el tret de sortida del programa des del balcó de la Casa de la Vila. Torna un any més el Concurs Nacional de Focs Artificials, amb la participació de pirotècnies de tot l’Estat Espanyol, i les actuacions de l’orquestra Meravella i del grup d’havaneres L’Espingari, que enguany actuarà acompanyat del grup Empordanet (Palafrugell) i que presentarà una sardana titulada Montcada i Reixac, amb lletra d’Elisa Riera. La fira d’atraccions estarà ubicada un cop més a la parcel·la situada entre la carretera de Ripollet i els carrers Beat Oriol, Bach i Can Tapioles i s’hi podrà accedir amb un trenet que funcionarà durant la tarda el dissabte, el diumenge i el dilluns.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari