El festival Urban Veus reunirà set formacions de ritmes mestissos i música urbana

L’esdeveniment l’organitza Montcada Comunicació i tindrà lloc durant les quatre nits de Festa Major

“Organitzar un esdeveniment cultural de caire popular per Festa Major era un deute que teníem pendent des dels mitjans de comunicació locals”, ha expressat aquest matí el director de Montcada Comunicació, Lluís Maldonado, amb motiu de la roda de premsa de presentació del primer festival Urban Veus, que organitzen Montcada Ràdio i La Veu. El pati de l’IES Montserrat Miró (Carrerada, s/n) acollirà cada dia, a partir de les 23h, un concert gratuït de grups d’estils ben diversos, com ara el reggae, els ritmes afrollatins i la rumba, entre d’altres.

El festival s’ha presentat aquest matí oficialment en un acte al Rec Comtal, al Parc de les Aigües, i ha comptat amb la presència de Maldonado i de membres dels quatre grups que són els caps de cartell dels concerts de l’Urban Veus (a la imatge). El festival s’obrirà el divendres 9 de maig, amb una nit dedicada a la música electrònica a càrrec de Dj Sandylove de Cultura de Club, Dj DD, Dj Gap de 12 polzades i Dj Roccat.

El primer concert tindrà lloc el dissabte, 10 de maig, a càrrec del grup Rumba Tarumba. Ramon Grau, un dels seus membres, era el bateria de “Los Manolos” i conjuntament amb un membre d’aquesta banda, Toni Pelegrí, i altres dos components ha format una nova formació que es presenta a Montcada. “Som un grup sense cap pretensió que fem rumba i volem que la gent balli i s’ho passi bé”, ha explicat Grau. Dissabte també hi hactuaran el grup de hip hop Fusione i la formació Don Hamaca y los confusos del tablao, una banda local que combina els sons africans amb els llatins.

El rock barrejat amb ritmes àrabs que provenen d’Algèria caracteritzen la formació Nour (que significa llum en àrab), de Barcelona, liderada per Yacine Belahcene –ex Cheb Balowski–, que actuarà el diumenge, 11 de maig. “Per a nosaltres és un plaer participar en aquest festival perquè ens sentim molt còmodes en esdeveniments de caire popular”, ha dit líder de la banda. Nour estaran acompanyats de Kayo Malayo, formació de reggae i ska.

Un dels plats forts de l’Urban Veus és el concert que la banda local La Pegatina oferirà el dilluns 12 de maig, a partir de les 20h. “A Montcada oferirem el concert sencer de la nostra gira Conchi tour, amb una hora i mitja de rumba neocalorra”, ha indicat Rubén Sierra, líder de la banda. Prèviament, el grup Pantanito oferirà un concert. “Fem rumba a l’estil pur, similar a la que als anys 70 van posar de moda Los Chichos i Los Chunguitos, però amb el nostre segell”, ha explicat José “Pantanito”, en la roda de premsa.

D’altra banda, Montcada Ràdio i la Veu organitzen un altre acte amb motiu de la Festa Major. En col·laboració amb el Grup Get Back i l’Esplai Sesa, dissabte tindrà lloc la primera gimcana familiar, a partir de les 10h. Les inscripcions i tota la informació es pot trobar al web de l’emissora, montcadaradio.com.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari