El fotògraf Mariano Pagès aporta una visió diferent de l’ermita de Sant Pere de Reixac

El llibre ‘Estels, ermites i esglesioses de la Serralada de Marina’ es va presentar el passat divendres a l’Auditori

D'esquerra a dreta, Mercedes Duran, Mónica Martínez i Mariano Pagès
Rafa Jiménez

El patrimoni arquitectònic-religiós de la Serralada de Marina, on s’inclou l’ermita de Sant Pere de Reixac, és el gran protagonista del llibre ‘Estels, ermites i esglesioles de la Serralada de Marina’, de Mariano Pagès, autor d’origen argentí especialitzat en fotografía patrimonial en condicions de foscor extrema. Pagès, que viu a Santa Maria de Palautordera, ha estat durant un any fotografiant les ermites que hi ha a la Serralada de Marina en horari nocturn, utilitzant tècniques de llarga exposició que permet, segons explica el mateix autor, “que edificis tan coneguts per als montcadencs com l’ermita de Reixac adquireixin una vessant més dramática i creativa, aportant nous elements”.

L’acte de presentació del llibre també va comptar amb la participació de Mercedes Duran, director del Museu Municipal, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez (ICV-EUiA). Duran, que ha escrit el pròleg, considera que l’obra de Pagès és un excel·lent regal de Reis que “s’allunya del que és un llibre tradicional de fotografia ja que transmet sensacions i emocions que ens porta directament a l’Edat Mitjana”. Per la seva part, Mónica Martínez va destacar la importància d’aquest volum per donar valor a la Serralada de Marina: “Pensem que Montcada és només un nus de infraestructures i sovint oblidem que estem rodejats de un valuós patrimoni natural al que no prestem atenció”.

Mariano Pagès ja va estar a Montcada a l’estiu d’aquest any amb una exposició que es va poder veure a la Casa de la Vila titulada ‘Estels, ermites i esglesioles de Collserola’ i amb un recull fotogràfic sobre l’arquitectura religiosa del Parc Natural de Collserola en el que apareixia l’església de Santa Maria.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari