El gironí Joan Cardona guanya l’Ateneu Domingo Fins de narrativa curta

Joan Cardona Romanos, de Girona, guanya l’onzena edició del Premi de Narrativa Curta Ateneu Domingo Fins amb el relat L’amiga de Hannah.

Joan Cardona Romanos, de Girona, guanya l’onzena edició del Premi de Narrativa Curta Ateneu Domingo Fins amb el relat L’amiga de Hannah. El veredicte es va fer públic dissabte a la nit en el decurs d’un sopar literari organitzat per l’Abi a la sala gran de l’entitat.
El jurat va concedir un accèssit a l’obra Crònica de successos, del vigatà Joan Roca i Casals. A la categoria juvenil no es va presentar cap obra. El primer premi està dotat amb 650 euros i l’accèssit amb 350. L’organització ha de valorar l’evolució del certamen que, any rere any, perd participants i estudiar si manté o no la categoria juvenil, inaugurada l’any passat amb escassa resposta.

El jurat del premi de narrativa curta Ateneu Domingo Fins estava format aquest any pels escriptors Mercè Company, Anna Fité, Elisa Riera i Jordi Boladeras. En total van participar 21 autors d’arreu dels Països Catalans.
El guanyador, Joan Cardona, de Girona, és professor de literatura i imparteix cursos i tallers d’escriptura creativa a la Universitat de Barcelona. És un habitual dels concursos literaris i n’ha guanyat uns quants, darrerament un premi de teatre de Ciutat de Mallorca. També té una novel•la a punt d’enllestir. Cardona va comentar en la seva intervenció la il•lusió que li suposa guanyar un premi literari a Montcada, on va néixer la seva àvia. L’obra premiada, L’amiga de Hannah, tracta sobre una noia que té por de fer-se gran. Joan Cardona:

L’altra obra premiada pel jurat amb un accèssit és una història sobre el món de la televisió escombraries amb un final sorprenent per al lector. El seu autor, Joan Roca, és professor d’ESO en un centre de Tona (Vic) i escriu sobretot poesia. Ha guanyat diversos premis de caràcter local i comarcal i per Sant Jordi publicarà una novel•la juvenil amb l’editorial Barcanova. Roca explica l’argument de l’obra que li ha merescut l’accèsit del premi de narrativa curta Ateneu Domingo Fins:

Mercè Company, escriptora de narrativa infantil i juvenil i guionista de sèries de televisió com Les Tres Bessones, va actuar de portaveu del jurat.
L’autora va destacar la qualitat de les obres premiades i la seva adequació als requisits bàsics perquè un relat funcioni: la creació d’un univers creïble i entenedor i l’ús de recursos literaris per conduir el lector cap on l’autor vol.

El president de l’Abi, Miquel Àngel Gràcia, es va mostrar satisfet de la resposta per part del soci al Sopar Literari i va lamentar la dificultat d’engrescar participants en la categoria juvenil. Gràcia aposta per continuar potenciant un certamen literari exclusivament en llengua catalana i fer més promoció de la categoria juvenil als instituts de Montcada.

Gràcia va anunciar la intenció de publicar per Sant Jordi d’aquest any els relats premiats durant els 10 primers anys d’història del certamen.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari