El Grup de Dones de Can Cuiàs estrena nou logotip

El disseny el va fer el pintor Joan Capella l’any 1997 com obsequi per a l’associació

“Una munió de dones, treballant i lluitant”. Així és com veia el pintor Joan Capella el Grup de Dones de Can Cuiàs quan va fer el disseny del logotip del col·lectiu fa 10 anys. Per diverses raons, el dibuix finalment no es va utilitzar com a emblema i, ara, amb motiu del quinzè aniversari de l’associació, la junta ha decidit recuperar-lo. La presentació pública del nou logotip del Grup de Dones de Can Cuiàs es va fer ahir la tarda al Centre Cívic del barri amb la presència del responsable de la Fundació Joan Capella, Jorge Gómez, la regidora de Cultura, Amèlia Morral (CiU), i Pilar Quintana, vídua de l’artista, mort el 2005.
En un gest d’absoluta generositat, tan habitual en ell, el pintor Joan Capella va obsequiar el grup de Dones de Can Cuiàs amb un dibuix del que ell considerava que era l’entitat: un grup de dones unit en la lluita per la igualtat. El dibuix, realitzat el 1997, el va conservar una de les fundadores del col·lectiu i presidenta actual, Carolina Izquierdo. La raó que no s’utilitzés com a logotip en aquell moment és que originàriament el grup s’anomenava Ginesta i s’havia escollit el dibuix d’aquesta flor com a imatge corporativa. El logotip dissenyat per Capella era fet de tinta sobre paper i no tenia color. Amb motiu de la seva recuperació, se li han afegit quatre colors: el lila, perquè era una de les tonalitats preferides de l’autor i com a símbol del feminisme; el verd i el groc, en referència a l’antic nom de ginesta i el vermell, per la seva vessant reivindicativa.
Durant la presentació del nou logotip, Carolina Izquierdo va recordar amb emoció la sensibilitat del pintor que va dibuixar un grup de dones unides i treballant, “perquè així em va dir que ens veia ell”. El responsable de la Fundació Joan Capella i amic íntim de l’artista, Jorge Gómez, va destacar que el pintor era una entitat cultural en si mateix, disposat sempre a col·laborar amb institucions públiques o privades, entitats i associacions que puguessin beneficiar la vida cultural de Montcada. La presentació del logotip és l’acte central del 15è aniversari del grup de dones del barri que viurà la seva cloenda el 30 de juny amb l’estrena d’una obra de teatre, a càrrec del grup de teatre de l’entitat, i un sopar al parc del Turó Blau.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari