El grup emergent La Cantina llença ‘Danzas al fuego’, el seu tercer senzill

El montcadenc Martí Joaquin és el trombonista d’aquesta banda de Sant Cugat

Martí Joaquín, a la dreta de la imatge, tocant el trombó
Martí Joaquín, a l'extrem esquerra, amb la resta de components del grup La Cantina de Sant Cugat

El grup de música La Cantina ha publicat aquest darrer mes el seu tercer senzill: Danzas al fuego, una cançó que combina ritmes llatins, com el tumbao o el reggaeton, amb el funk i les melodies pop. Segons Martí Joaquín, integrant montcadenc del grup, la cançó sorgeix com "un cant a la llibertat col·lectiva que apel·la a la justícia social".

El grup, fundat a Sant Cugat del Vallès, va publicar el seu primer senzill Condenado fa dos mesos. Martí Joaquín, veí del barri de Terra Nostra, té 24 anys i és el trombonista d’aquesta nova banda formada per vuit músics. El montcadenc porta cinc anys tocant el trombó i actualment estudia al Taller de Músics, la prestigiosa escola de música de Barcelona.

Tant Danzas al fuego, com Condenado i La voz de la esperanza, els seu altre senzill, denoten una barreja de gèneres que combina el rock, els ritmes llatins, el rap i el funk amb melodies de vent del reggae o l'ska. La Cantina és un projecte musical crític davant les desigualtats socials, el que deixen clar a les seves lletres.

El seu proper concert és el 2 de juliol a la Festa Major Alternativa de Sant Cugat del Vallès, una celebració organitzada per un col·lectiu de joves de manera paral·lela a la Festa Major de Sant Cugat. "És una gran oportunitat i ens fa moltíssima il·lusió", conclou Joaquín.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari