El grup Tea345 estrenarà ‘El curiós incident del gos a mitjanit’

L’espectacle, basat en la novel·la del mateix títol sobre un jove amb Asperger, es podrà veure al Teatre Municipal aquest diumenge (18h)

Gerard Vives i Víctor Bea, en una escena de l'obra 'El curiós incident del gos de mitjanit'
Pol Jordà
18/11/2022 14:04
Actualització:
18/11/2022 14:00

El grup Tea345, vinculat a La Unió, estrena diumenge 20 de novembre al Teatre Municipal l’espectacle ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ (18h), una adaptació teatral de la novel·la homònima del britànic Mark Haddon que narra la història d’un jove amb la síndrome d’Asperger que intenta descobrir qui ha mort el gos de la seva veïna.

L’obra apropa al gran públic la realitat de les persones amb aquest trastorn de l’espectre autista (TEA), que tenen dificultats per comunicar-se amb els altres i interpretar correctament la informació que els hi arriba de l’exterior. “Vam triar aquesta obra per donar visibilitat a la diversitat funcional i alhora perquè hi surten una trentena de personatges, fet que suposa un repte per als 11 actors de la nostra companyia”, ha explicat el director, Albert Arévalo. Tot i aquesta coralitat, el pes de l’obra recau en el protagonista, Christopher, interpretat pel jove actor Gerard Vives, “que ha hagut de fer un gran esforç físic i emocional per ficar-se en la pell d’un personatge complex”, ha afegit Arévalo.

Per tal de preparar-se el paper, Vives va contactar amb el Centre d’Atenció Integral per a la Diversitat Funcional (CAID) que gestiona la Fundació Adimir a Terra Nostra. “Vaig assistir a diferents sessions de teràpia amb el permís de la família dels nens amb l’objectiu de conèixer com es comporten i intentar entendre els seus tics físics”, ha explicat l’actor, qui també ha parlat amb psicòlegs, ha llegit llibres especialitzats i ha vist documentals i sèries. “Ha estat una experiència molt enriquidora que m’ha proporcionat vivències pròpies per construir el meu personatge sense caure en la paròdia”, ha destacat.

A diferència de muntatges anteriors de Tea345, on l’escenografia era molt realista i detallada, en aquesta ocasió el director aposta per un escenari despullat, amb pocs elements, que es transforma en diferents espais mitjançant la combinació d’efectes visuals, projeccions i una il·luminació canviant. L’obra té una durada de prop de dues hores, separades per una mitja part, i es farà al Teatre Municipal per necessitats tècniques d’alçada i profunditat. Les entrades es poden comprar al web teatremontcada.cat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari