El jaciment ibèric estrena diumenge la nova senyalització

Els plafons incorporen audioguies perquè la ciutadania pugui fer la visita pel seu compte

El jaciment ibèric Les Maleses, situat a la Serralada de Marina, estrenarà una nova senyalització el pròxim diumenge, 5 d’octubre. Es tracta de quatre plafons amb imatges i fotografies del poblat, que guiaran les persones que visiten aquest espai i les informarà sobre la història del jaciment i les intervencions que s’hi ha fet al llarg dels darrers anys per mitjà de les campanyes d’excavacions arqueològiques que tenen lloc cada estiu, coordinades pel Museu Municipal de Montcada i Reixac i finançades per l’Ajuntament i el Consorci del Parc de la Serralada de Marina.

Els plafons, sufragats pel Consorci, incorporen codis QR amb audioguies en català, castellà i anglès, perquè la ciutadania pugui fer la visita al jaciment pel seu compte. La presentació oficial dels plafons serà a les 12h, en un acte que comptarà amb la presència del regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly; la gerent del Consorci, Cinta Pérez, i la directora del Museu Municipal, Mercedes Durán.

La presentació de la senyalització coincideix amb el 14è cap de setmana ibèric, que es convoca a tot Catalunya i hi participen els municipis que compten amb jaciments laietans. Després de la presentació dels plafons hi haurà una visita guiada a Les Maleses i cap a les 13.30h tindrà lloc l’activitat ‘Els pobles laietans es saluden’, amb comunicació llumínica amb miralls entre els poblats de Puig Castellar (Santa Coloma de Gramenet) i Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari