El Museu Municipal i el Servei Local de Català col·laboren en una dinàmica d’integració social

El Museu presenta el 15 de maig el número 9 de la revista Monte Catano

El Museu Municipal i el Servei Local de Català (SLC) posen en marxa avui (19h) una iniciativa didàctica en mútua col·laboració. Es tracta de la realització de visites dinamitzades al Museu per part d’alumnes de l’SLC dins de l’horari habitual de les classes, aprofitant el fet que la Casa de la Vila és l’espai comú que comparteixen ambdues entitats. Les pròximes visites seran el 14 i el 23 de maig (a les 19h i a les 20h).

L’objectiu és apropar la realitat i la història del municipi a segments de públic poc freqüents al museu, com són les persones de mitjana edat i, sobretot, els nouvinguts, dos dels sectors de població que més demanden l’aprenentatge de llengua i cultura catalanes. A les visites s’explicarà els esdeveniments més significatius i anecdòtics de la història de Montcada i Reixac, fent créixer les arrels de nous i vells montcadencs, amb la fi de contribuir a l’enteniment entre cultures i a la millora de la integració i de la convivència al municipi.

Aquesta dinàmica sorgeix dins del programa d’animació del patrimoni cultural local “Anem al Museu” promogut per la Diputació de Barcelona a través de la seva Xarxa de Museus Locals, a la qual el Museu Municipal de Montcada i Reixac pertany des del juny del 2007. De fet, el dia 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels museus, l’equipament local organitza per segon any l’activitat “Descobreix una joia del museu”, que pretén que els participants endevinin un objecte misteriós del fons museístic, a partir d’un seguit de pistes.

Una altra activitat que el Museu Municipal té previst dur a terme pròximament és la presentació del número 9 de la revista Monte Catano, que edita l’equipament (a la imatge, la portada). La presentació d’aquesta edició tindrà lloc el 15 de maig a la Casa de la Vila (19h). La publicació inclou quatre treballs d’investigació sobre els resultats d’una intervenció arqueològica a Gallecs, de Carles Velasco; la segona part de la història de la família dels Montcada, de Sarah Botana; l’arquitectura de Can Rocamora, de Jaume Alcázar i Raquel Lacuesta, i les preferències iconogràfiques dels hispano-romans als mosaics, de Mercedes Durán, la directora del Museu.

Foto: Cedida

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari