El Museu proposa l’itinerari ‘Els paisatges de l’aigua de Montcada a Barcelona’

L’acte obre la programació de la nova temporada de la Casa de les Aigües

El complex industrial modernista obrirà les seves portes aquest diumenge
Arxiu/Afotmir
La Casa de les Aigües és la gran joia arquitectònica de Montcada i Reixac
Casa de les Aigües
Recinte modernista de la Casa de les Aigües
La Casa de les Aigües és el principal patrimoni arquitectònic de Montcada i Reixac
Un dels edificis modernistes del complex industrial de la Casa de les Aigües
Un dels edificis del complex modernista de la Casa de les Aigües
El complex de la Casa de les Aigües és l'element patrimonial més valuós que té Montcada

El programa d’activitats de la Casa de les Aigües es reprèn després de l’estiu amb l’itinerari 'Els paisatges de l’aigua de Montcada a Barcelona', en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni el 18 de setembre. La ruta començarà a les 10h a la Casa de la Mina i posa en valor les construccions històriques relacionades amb el subministrament d’aigua dolça a Barcelona: el Reixagó i la Mina de Montcada, la Casa de les Aigües i el Rec Comtal, fins arribar a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella.

Al llarg del trimestre final de l’any es desenvoluparan activitats diverses com ara la primera edició de la Setmana de Turisme Industrial de Catalunya, del 4 al 13 de novembre, organitzada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), a la qual Montcada i Reixac pertany des de l’any 2013. Igualment, per primer cop la Casa de les Aigües tindrà presència al Festival d’Arquitectura 48h Open House Barcelona , amb la ruta en bici 'Eix Besòs: de Montcada i Reixac a Sant Adrià del Besòs'. 

Les visites teatralitzades, “La Fàbrica de l’Aigua” i a “A Tota Màquina” tindran lloc el 2 d’octubre i el 27 de novembre, respectivament. El Dia de les Aus, el 9 d'octubre, Acer impartirà un taller d’anellament científic i construcció de caixes nius. Una de les activitats previstes per a la Setmana de la Ciència és “Els enigmes de l’arquitecte Rovira”, una gimcana teatralitzada adreçada al públic familiar. El dissabte, 1 d’octubre, s’hi organitza l’Aplec Sardanista de Montcada i Reixac. Els diumenges restants s’han programat visites guiades a les 12 del matí. El recinte de la Casa de les Aigües s’obre al públic tots els diumenges de 10 a 14h. Per a informació i reserves cal contactar amb el Museu Municipal de Montcada, per mitjà del correu electrònic [email protected]  o bé pel telèfon 935 651 122.

 

 

 

 

Deixa un comentari