El periodista i escriptor Quim Aranda presenta la seva primera novel·la a la biblioteca del centre

L’escriptor reivindica el valor de la memòria personal i col·lectiva com un bagatge necessari per encarar el futur

El periodista i escriptor Quim Aranda presenta aquesta tarda a la Biblioteca de Montcada centre (19.30h) la seva primera novel·la ‘El avión de madera que logró dar media vuelta al mundo’, publicada per l’editorial Candaya. L’obra narra la història de Marcelo Rojo, un missatger aeri amb por a volar que, a final de la dècada dels noranta, reconstrueix el seu passat familiar, marcat per la Guerra Civil i l’emigració a Catalunya.
Aranda acaba de ser escollit Nou Talent FNAC. Aquesta distinció (abans aconseguida, entre d’altres, per l’argentí Rodrigo Fresán, el peruà Santiago Roncagliolo i la catalana Lolita Bosch), premia el més refrescant i destacat de les noves propostes literàries o musicals.
Quim Aranda va treballar al Diari de Barcelona, El Observador i El Mundo i va ser guionista del programa cultural de Televisió de Catalunya ‘Stromboli’. Des del 1998, col·labora amb el diari Avui, i ara escriu des de Londres, ciutat on resideix.
Per tenir més informació d’ aquesta novel·la sobre l’emigració, la identitat i la memòria es pot consultar el web http://www.candaya.com/elaviondemadera.htm.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari