Ramon Bueno rebrà el Premi Dalmau 2023 a títol pòstum

El jurat reconeix la seva trajectòria com a actor i, sobretot, com a director d’espectacles de poesia en els darrers 14 anys

Ramon Bueno, en el darrer espectacle en què va participar 'Les carrega el diable', estrenat el passat octubre
Arxiu/Laura Grau
Ramon Bueno en el paper de Don Manuel, un personatge de l'espectacle 'Regiones y provincias', del grup Titelles (2012)
Ramon Bueno, a l'obra 'La revista', estrenada per l'Aula de Teatre amb motiu del 10è aniversari de la mostra Montcada a Escena

El teixit teatral de Montcada i l’Ajuntament han decidit atorgar el premi Joan Dalmau a Ramon Bueno a títol pòstum en reconeixement a la seva trajectòria com a director i actor durant els darrers 14 anys al municipi. El premi es lliurarà en una gala el proper diumenge 26 de març al Teatre Municipal, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, i inclourà l’espectacle de màscares ‘Sorriso’, de la prestigiosa companyia portuguesa Teatro Sô.

La invitació per assistir-hi ja es pot passar a buscar per l’Auditori Municipal o bé reservar al web del teatre. El mateix dia 26, a les 12h, la plaça de l’Església acollirà un tastet de l’espectacle, la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre i accions teatrals de carrer a càrrec de grups locals.

Ramon Bueno, que va morir el passat 28 de gener, va estar vinculat al grup Dèria Teatre, on va fer d’actor i, sobretot, de director de diferents muntatges poètics sobre autors que admirava com Miguel Hernández, Antonio Machado, Federico García Lorca i Joan Margarit, entre d’altres. La majoria d’obres es van estrenar en el marc de la mostra Poeticae que organitza l’Ajuntament i, algunes, també a la mostra Montcada a Escena.

També va prendre part com a actor de repartiment en bona part de les obres de l’Aula de Teatre Municipal, en el marc de la mostra Montcada a Escena –des del muntatge ‘Cafè Dancing Doré’ (2013), fins al darrer, ‘Les carrega el diable’, estrenat el passat mes d’octubre.

En la seva vessant més còmica, Bueno va formar part del grup Titelles, especialitzat en espectacles de revista i vodevils, tot destacant el seu personatge de Don Manuel al muntatge ‘Regiones y provincias’ (2012).

L’altre premi Dalmau, al millor espectacle de la temporada passada, també es lliurarà a la gala del dia 26. Les votacions s’han allargat fins al 15 de març.

Deixa un comentari