El pressupost de Festa Major, motiu de discussió entre el govern i l’oposició

En Comú Podem acusa el govern de malbaratar els diners, mentre l’executiu defensa els canvis i les novetats de la programació

L'Espai Poblet va ser ampliat amb l'arranjament del sector pròxim a l'autopista

El cost de la Festa Major 2024, un total de 345.800 euros –60.000 per sobre del que s’havia pressupostat inicialment– va ser objecte de discussió a l’apartat de precs i preguntes. El grup municipal d’En Comú Podem va acusar el govern de malbaratar diners en l’organització de la festa, deixant sense dotació econòmica la programació cultural d’aquí a final d’any.

La regidora d’ECP Mar Sempere va demanar explicacions al regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell, sobre aquest sobrecost i la utilització de partides d’altres activitats per cobrir-lo, criticant especialment la contractació del grup Nancys Rubias i el condicionament de l’Espai Poblet. “Es gasten diners que no tenen en coses no prioritàries, retallant en activitats culturals per a tota la població”, va dir Sempere, posant com a exemple el programa ‘Anem al Teatre’, que permet als alumnes de les escoles assistir a espectacles professionals al Teatre Municipal.

Carandell va defensar el model de Festa Major d’aquest any, “amb una participació massiva i un cartell que ha permès posar Montcada i Reixac en el mapa de les festes majors de Catalunya”, i va posar en valor iniciatives com la polsera de la diversió “que ha suposat un estalvi per a les famílies amb fills que han anat a la fira”, la recuperació del ball de gent gran i l’aposta per la cultura tradicional i popular. Pel que fa a l’arranjament de l’Espai Poblet, dut a terme per Serveis Municipals, el regidor ho considera una inversió que ha permès millorar la distribució d’aquest recinte neuràlgic per a la festa. “Aquest avançament de diners no repercutirà en la programació cultural de la resta de l’any, que es podrà fer tal com teníem previst”, va assegurar al final de la seva intervenció.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari