El Servei Local de Català presenta 16 noves parelles lingüístiques

La Colla Mitjana de Gegants i Capgrossos participa en l’acte com a entitat col·laboradora

Lídia Ponsatí i Marta Lluís, del SLC, han conduït l'acte de les parelles lingüístiques a la Casa de la Vila
Laura Grau
Gloria Cifuentes, Marta Froilán i altres membres de la Colla Mitjana de Gegants han donat a conèixer l'entitat entre els voluntaris i aprenents
Montserrat Parra i Ionela Azoiten, una de les parelles lingüístiques que s'ha constituït avui
Una parella lingüística d'una de les anteriors edicions

El Servei Local de Català (SLC) ha constituït aquest matí 16 parelles lingüístiques, 7 de les quals són de nova creació, en el marc d'una nova edició del programa Voluntariat per la Llengua, que posa en contacte persones que volen practicar el català oral amb voluntaris que la fan servir habitualment. L'acte s'ha fet a la Casa de la Vila i ha comptat amb la participació de la Colla Mitjana de Gegants i Capgrossos de Montcada i Reixac, entitat col·laboradora del programa. Marta Lluís i Lídia Ponsatí, del SLC, han estat les responsables d'explicar la filosofia del programa que compromet els dos membres de la parella lingüística a veure's una hora setmanal per conversar en català (un mínim de 10 hores). "El secret és la regularitat i constatem que els alumnes que passen pel programa, assoleixen una major fluïdesa en la parla i guanyen seguretat", ha dit Ponsatí. 

Ionela Azoiten és una de les alumnes del SLC que participa al programa com a aprenent. Ella és rumanesa i porta 13 anys vivint a Catalunya, on va néixer la seva filla ara fa tres anys. "Vull aprendre el català perquè visc aquí i per ajudar la meva filla quan comenci l'escola", ha explicat Ionela, que també creu que és un valor afegit a l'hora de buscar feina. La seva parella lingüística és Monserrat Parra, tècnica en infermeria, que es va fer voluntària  l'any passat després d'estar 9 anys fora de Catalunya. "Vaig decidir fer-me voluntària perquè, en tornar aquí, vaig notar que no sentia parlar català pel carrer tant com abans", explica Parra.

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, celebrat el 21 de març, una de les alumnes del grau elemental ha llegit un poema elaborat a classe de forma col·lectiva. Marta Lluís ha animat els alumnes i aprenents a participar a la Marató de Lectura Poètica que tindrà lloc el 2 d'abril a l'Auditori Municipal (de 18 a 20h), en el marc del Poeticae 2017 que organitza la Regidoria de Cultura i Patrimoni. Al final de l'acte, membres de la colla gegantera han explicat als assistents la història de l'entitat i dels seus gegants. 

 

Seccions:

Deixa un comentari