El SLC presenta a La Unió 15 noves parelles lingüístiques

Voluntaris i aprenents hauran de mantenir 10 cites per conversar en català

Ricardo Calderón, de Bolívia, i Marga Bach, de Montcada i Reixac, són una de les 15 noves parelles lingüístiques que ha creat el Servei Local de Català (SLC) en el marc d’una nova edició del programa Voluntariat per la llengua. La primera cita, on van intercanviar adreces i telèfons, la van tenir ahir la tarda a La Unió durant l’acte oficial de presentació de les parelles. L’acte es va fer a La Unió perquè aquesta entitat signarà properament un acord de col·laboració amb el SLC per convertir-se en un punt de trobada del programa. Francesc Mimó, de la junta de La Unió, va donar la benvinguda als assistents i va fer una ràpida explicació sobre els orígens de l’entitat i les seves activitats.

Lídia Ponsatí, del SLC, va explicar els objectius del programa que proposa a voluntaris i aprenents un seguit d’activitats per aprofitar al màxim les 10 cites pactades, com per exemple, rutes a peu per Montcada o temes de conversa possibles. Els participants disposen d’un carnet que els permet tenir descomptes per accedir a museus i altres equipaments culturals i un llistat de comerços de Montcada, col·laboradors en el programa, on seran atesos en català.

Calderón treballa de contable en una empresa de Montcada, municipi on viu des que va arribar a Catalunya ara fa un any. Parlar català és un plus més per a la seva feina i per això es va apuntar als cursos del SLC i ara participa en aquest programa. “Vull agafar fluïdesa i perdre la vergonya de parlar català”, va explicar a la seva companya de conversa. Bach, que treballa d’administrativa, fa de voluntària lingüística per quarta vegada perquè “és una experiència molt enriquidora”. Tots dos s’hauran de trobar una mínim de 10 vegades per conversar durant una hora.

Seccions:

Deixa un comentari