Elisenda de Montcada, nom de la futura biblioteca

L’Ajuntament va acordar posar-li aquest nom tenint en compte l’opinió de la Fundació Cultural

“Biblioteca Central Urbana Elisenda de Montcada”. Aquest serà el nom oficial de la futura biblioteca que es construeix al costat del complex Montcada Aqua, segons va aprovar la setmana passada l’Ajuntament en Junta de Govern Local. El nom es va escollir, tenint en compte l’opinió de la Fundació Cultural, després de valorar diferents possibilitats: nom toponímics de la zona, persones destacades en l’àmbit cultural relacionades amb el municipi o personatges històrics.

Amèlia Morral, regidora de Cultura, de Convergència i Unió, explica que, després de diferentes estudis, es va considerar que era l’opció més correcta.

Elisenda de Montcada, que va néixer al 1292 i va morir al 1364, va ser filla del senescal Pere II i de la seva segona esposa, Elisenda de Pinós. El 1322, va ser la quarta i última muller del rei de Catalunya i Aragó, Jaume II el Just. El 1326, Elisenda va fundar i dotar el monestir de monges clarisses de Pedralbes. Un any després va quedar vídua i es va retirar durant 37 anys en un palau proper al monestir, on està enterrada.

Jaume Alcazar, historiador i membre de la Fundació Cultura, considera que el nom d’Elisenda és d’allò més convenient per la nova biblioteca.

La construcció de la biblioteca, juntament amb el Teatre Municipal, configura la segona fase del complex en el que també està integrat Montcada Aqua amb la seva piscina i instal·lacions esportives. L’Elisenda de Montcada disposarà d’un espai de 2.310 m2 i estarà ubicada a la planta baixa, on hi haurà una zona de revistes i àrea de fons general i col·lecció local entre d’altres serveis, i a la primera de l’edifici, amb un espai multimèdia i un bar. Les obres d’aquest equipament són finançades per la Generalitat de Catalunya, a través del Pla Únic d’Obres i Serveis.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari