Els Clubs de Lectura visiten la Setmana del Llibre en Català

La visita coincideix amb el trentè aniversari de l’existència de la biblioteca del centre, ara Elisenda de Montcada

Un dels moments més simbòlics de la jornada va ser quan es va fer la fotografia de tots els participants amb la representat de Gerència de Biblioteques, la Núria Ventura, i l’actor Lluís Marco.
Premsa Diputació

Membres dels clubs de lectura de les Biblioteques de Montcada i Reixac van visitar la Setmana del Llibre en Català per commemorar els 30 anys d’història de la Biblioteca del centre, ara Biblioteca Elisenda, que coincideix amb el 30è aniversari de la mostra. La visita, organitzada des de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, ha estat compartida amb usuaris de les biblioteques de Canovelles i Parets del Vallès, que també fan els seus 30 anys. Els participants van gaudir de lectures en veu alta de contes de Pere Calders i textos de Sergi Pàmies, a càrrec dels actors Imma Colomer i Lluís Marco, respectivament. També van visitar les parades de les diferents editorials i a xerrades i conferències com la del periodista Jaume Barberà, que va presentar el seu llibre Singulars, sobre els personatges entrevistats al seu programa del Canal 33.

La primera biblioteca pública de Montcada va obrir el 1941, vinculada a l’obra social de la Caixa de Sabadell. Va tenir diferents ubicacions i al 1982 va integrar-se a la Xarxa de Biblioteques Populars de la Diputació de Barcelona. Va ser aleshores quan va inaugurar un nou local al carrer Montiu número 12, concretament el 3 de març d’aquell any. La Biblioteca Elisenda, situada a l’edifici Montcada Aqua, és l’hereva d’aquest equipament i segueix sent un dels epicentres culturals de la vila.

 

 

Seccions:

Deixa un comentari