Els focs artificials posen el punt i final al programa d’actes

La sardinada, l’arrossada i la festa de l’escuma han reunit centenars de persones

Es necessita una bona paella per donar de menjar a 1.500 persones
Una veïna recull la seva ració de sardines
La festa de l'escuma ha fet embogir els petits i no tan petits
Els focs de la pirotècnia Zaragozana van posar el punt final a la festa major 2011

25 quilos de pollastre, altres 25 de costella, 15 litres d’oli, 320 litres d’aigua, 50 quilos de pèsols, 140 quilos d’arròs, 50 quilos de musclos, 25 quilos de sípia, 5 llaunes de 5 quilos de tomàquet, 20 quilos de pebrots, sal, pebre i, sobretot, 1.500 boques amb ganes de menjar és la recepta de la paella que l’AV de Montcada Nova-Pla d’en Coll ofereix al públic una vegada té lloc el Concurs d’arròs a la cassola, que enguany ha arribat a la 35ª edició i a la 31ª de l’arrossada popular. Sota les ordres del cuiner Joan López, els membres de l’AV han començat cap a les 11h a preparar la macropaella que ha començat a degustar la ciutadania cap a les 14.30h, tot i que des d’abans de les 13h ja hi havia gent esperant davant la tanca de l’espai que l’organització ha habilitat per a l’acte, davant de l’Espai Poblet –fins ara, l’arrossada tenia lloc sota la C-33, a l’alçada del Casal de la Gent Gran de Montcada i Reixac.

Enguany hi ha hagut 9 participants al concurs i els premis, del primer al quart, a la millor paella pel que fa al gust han estat per Antonio Rodríguez, Judith López, Puri Escamilla i M. Carmen González, per aquest ordre. Els guardons per a les millors presentacions dels plats han recaigut en M. Carmen González, Puri Escamilla, Isidoro Arráiz i Antonio Rodríguez. El jurat estava format per membres de l’AV, l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), i els regidors socialistes Jonathan Martín, Judith Mojeda i Marc Rodríguez.

La gastronomia popular marca sempre el dilluns de la Festa Major. De bon matí, l’AV de Font Pudenta-muntanyeta ha organitzat la sardinada popular al parc de la Font Pudenta. L’hora oficial d’inici són les 10h, però el vicepresident de l’entitat organitzadora, Ramón Rivas, ha explicat que “abans de les 9h ja hi havia gent, tot i que plovia una mica”. Per a aquesta ocasió, l’AV ha repartit 320 quilos de sardines i altres 170 de pa. La degustació ha finalitzat poc abans del migdia i quan més gent s’ha concentrat ha estat cap a les 10.30h.

Aquest dilluns, 13 de juny, s’ha aixecat amb una mica de pluja però cap a les 11h ha començat a fer força calor. Per tant, les activitats infantils previstes per a avui a l’Espai Poblet han vingut molt bé als infants que s’hi ha aplegat, ja que avui tocava pujar als inflables refrescants i una festa de l’escuma, on no només la canalla ha aprofitat per treure’s la calor del damunt. Un altre focus d’animació és el Mercat Medieval del carrer Major, que ha comptat amb el pregó inaugural, la presència del follet Krakort i Etzzio el mag, a més de l’espectacle de lluites medievals i una cercavila musical. El Mercat tornarà a la tarda i el plat fort serà a les 20.30h, amb un faquir i la cercavila final. El programa d’aquesta tarda també inclou ballada de sardanes a la plaça de l’Església amb la cobla Popular (18h), ball de Festa Major amb l’orquestra Krater, a l’Espai Poblet (19h) i els focs de fi de festa, davant La Salle, amb la pirotècnia Zaragozana (22.30h).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari