Els joves del programa Cabal Musical desborden talent al festival de cloenda

El duet montcadenc Lolamento, format per Ània Casajuana i Andrea Díaz, van presentar un tema del seu nou EP i el seu primer videoclip

Un moment de l'actuació del duet Lolamento al Teatre Municipal
Pere de Lamo

El Teatre Municipal va acollir divendres passat el festival de cloenda del programa Cabal Musical 2021-23, que enguany sortia de Barcelona per primera vegada. A l’escenari van actuar una dotzena de formacions en un degoteig constant de talent durant prop de dues hores de concerts i també amb la projecció en primícia dels que per molts és el seu primer videoclip. Es van sentir estils diferents, però amb un segell de qualitat avalat per la feina feta durant el curs d’aquesta iniciativa de suport al talent musical als municipis de la Franja Besòs, promoguda pel Consorci del Besòs amb el suport dels ajuntaments de Montcada i Reixac, Barcelona, Badalona i Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

El duet Lolamento està format per Andrea Díaz i Ània Casajuana
Pere de Lamo

Entre les formacions escollides d’aquesta edició es troba el duet montcadenc Lolamento, format per Ània Casajuana i Andrea Díaz, que van presentar un tema del seu nou EP i el seu primer videoclip. Pocs minuts abans de l’actuació, molt il·lusionades, Andrea Díaz assegurava que “tocar a casa sempre és un plaer, o sigui, que ha estat súper guai formar part del Cabal Musical perquè ens ha ajudat molt a créixer i a impulsar la nostra trajectòria com a artistes”.

Tocar a casa sempre és un plaer, o sigui, que ha estat súper guai formar part del Cabal Musical perquè ens ha ajudat molt a créixer i a impulsar la nostra trajectòria com a artistes

Andrea Díaz

Per la seva banda, Ània Casajuana afegia que “ens han donat el camí i les eines per portar el nostre projecte personal a una vessant més professional i estem súper agraïdes”. Ambdues recordaven que tot va començar a Can Tauler on les van animar a participar-hi: “Al principi, ens deiem Al Cuadrado, però en obtenir la beca vam decidir fer el canvi de nom. Volíem posar un nom propi i va sorgir Lolamento perquè cantem desgràcies”, somriu Casajuana.

Ens han donat el camí i les eines per portar el nostre projecte personal a una vessant més professional i estem súper agraïdes

Ània Casajuana

Trajectòria

El duet va ser seleccionat el 2021 entre 24 candidats, interpretant temes del seu primer EP ‘Y tú, qué tal?’, autopublicat fa 3 anys amb temes propis d’estil indie-pop. Gràcies a la beca, les dues joves han rebut formació musical durant aquest curs al Taller de Músics de Barcelona i han pogut enregistrar un segon EP, titulat ‘Volver a empezar’, i un videoclip del tema ‘El sitio’, un dels quatre que integren el disc –la resta són ‘Todo ha cambiado’, ‘Hoy’ i ‘Siempre me quedaré’.

En els temes de Lolamento “parlem molt d’experiències pròpies i intentar transmetre això que la gent es posi una mica al paper”, explica Díaz, agraïda per aquesta “gran oportunitat de comptar amb l’assessorament de professionals que han tret el millor de nosaltres”, com el seu mentor, compositor i productor musical d’origen veneçolà, Leo Aldrey.

A més del duet Lolamento, hi van actuar Piketa’s, Vicvan, Isabella Privitera, Zoyert, Eva Fort, Acaracan, Maria Lista, Lucas Luz, Sara Aldana, Medina i Matilda Mirana. En acabar tots els artistes van pujar a l’escenari per fer una fotografia conjunta entre els aplaudiments del públic després de deixar palès que el jovent del Besòs desborda talent.

El festival del Cabal Musical va comptar amb l’actuació d’una dotzena de formacions
Jesús Abad


Seccions:

Deixa un comentari