Els premis locals dels III Jocs Florals recauen en Antonio Álvarez i Joan Antoni Olivares

La tercera edició del certamen ha comptat amb la participació de 65 autors, la majoria de la província de Barcelona

Els autors premiats als Jocs Florals 2024, amb les autoritats municipals
Fotos: Pilar Abián

Els montcadencs Antonio Álvarez, amb l’obra poètica Ella, i Joan Antoni Olivares, amb la narració Amb nosaltres mai no farà tard, han guanyat els premis locals de la tercera edició dels Jocs Florals per a Persones Grans, valorats en 400 euros cadascun. El veredicte i el lliurament de premis es va fer ahir la tarda al Parc Antiga Cerveseria.

Els dos autors, alumnes del curs d’escriptura per a gent gran que organitza l’Ajuntament, van agrair el reconeixement, tot remarcant la importància de la literatura i la creació. “En temps de Tik-tok, fer i llegir poesia és més necessari que mai”, va dir Álvarez, qui va felicitar l’Ajuntament per la iniciativa. Olivares, membre de la junta de l’ACM, creu que després de la jubilació, “cal fer coses per no rovellar-se ni físicament, ni mentalment”, tot recomanant els cursos d’escriptura com una activitat estimulant.

Antonio Álvarez, veí de Vallençana, va guanyar el premi local de poesia
El montcadenc Joan Olivares, premi local de narrativa, amb les autoritats

La creació dels premis locals era una novetat d’aquesta edició, ja que en les dues primeres només existia una convocatòria única en la qual podien participar autors de tot arreu. Aquesta categoria, pensada per fomentar l’escriptura entre la gent gran del municipi, ha rebut un total de 7 obres. En la convocatòria general, hi han participat 58 autors –28 de narrativa i 23 de poesia–, la majoria de municipis de la província de Barcelona, així com de la resta de Catalunya. El regidor de Gent Gran, Carles Vilalta, va destacar l’elevada participació en el certamen, “fet que demostra que la gent adulta de primer nivell –terme que va usar per referir-se a la gent gran– continua activa en la vida cultural i social”.

Convocatòria general

En la categoria general, el premi de poesia va ser per a Aureli Trujillo, de Reus, amb Tempus fugit. El jurat també va assignar dos accèssits a Joan Armengol, de Manresa, per l’obra Quan de mi, finalment i Ernest Pibernat, d’Avinyonet de Puigventós (Girona), per Mesuratges. En la modalitat de narrativa, Josep Novell, de Badalona, va aconseguir el premi per Raonables raons d’un divorci. Alfons Cama, de Tarragona, i Joan Carles González, de Mataró, es van endur dos accèssits per les obres Desenllaç fatal i Si se’ls tracta bé, respectivament.

La bailaora Sònia Sánchez i l’actriu Mònica Van Campen, a l’espectacle de poesia i dansa

L’acte va acabar amb l’espectacle de poesia i dansa Wyslawa Symborska en moviment, amb l’actriu Mònica Van Campen i la bailaora Sònia Sánchez, basat en poemes de la poetessa polonesa Wyslawa Szymborska, guardonada amb el Premi Nobel de Literatura l’any 1996.

Les obres premiades es poden llegir en aquest enllaç.

Deixa un comentari