Els Reial Cercle Artístic de Barcelona obre les seves portes a Joan Capella

La inauguració serà aquest dimarts i inclourà una taula rodona sobre l’obra del pintor a càrrec de crítics d’art

La inauguració de la mostra ‘Joan Capella, la modernitat propera’, el 20 de desembre de 2011, va atraure més d’un centenar de persones a l’Auditori
Arxiu/Laura Grau

El Reial Cercle Artístic de Barcelona acollirà del 23 de juliol al 25 d’agost la mostra ‘Joan Capella, la modernitat propera’, que es va poder veure a les principals sales d’exposicions de Montcada del  desembre de 2011 al febrer de 2012. L’exposició està formada per una seixantena d’obres del fons d’art de l’Ajuntament que gestiona la Fundació Joan Capella i va ser comissariada per l’historiador d’art i vicepresident de l’Associació Catalana de Crítics (ACCA), Àlex Mitrani. La inauguració, aquest dimarts 23 a les 19.30h, inclourà una taula rodona amb la participació de Mitrani i altres crítics com Francesc Fontbona, Sílvia Muñoz d’Imbert i Josep Maria Cadena –membre del Patronat de la Fundació–, que parlaran sobre els valors de l’obra de Capella i la situaran en el seu context històric.

La retrospectiva de Capella està dividida en tres blocs que segueixen criteris cronològics i conceptuals. Amb el títol ‘Vocació i creixement’, s’agrupen les obres de l’etapa inicial de l’autor –als anys 50 i 60– i la seva evolució fins als  80. L’etapa de maduresa, amb el títol ‘Plenitud’ reuneix les creacions­ de la maduresa i ‘La intimitat’ pretén apropar-se al Capella més íntim a través d’autoretrats i dibuixos. Al març del 2012, una part de l’exposició va viatjar al Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de La Sorbona, amb el títol ‘París a l’horitzó’, i més de 1.500 escolars de Montcada la van visitar durant el temps que va estar exposada. La mostra es va completar amb l’edició d’un llibre en què Mitrani fa un estudi exhaustiu de la figura i l’obra de Capella amb l’objectiu de situar-la en el lloc que li correspon en el panorama artístic català.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari