Els Tres Tombs recuperen el passat agrícola de Montcada

La celebració dels Tres Tombs a Montcada va repetir ahir els esquemes d’anteriors edicions. El bon temps va fer que centenars de persones sortissin al carrer a gaudir de la festa en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals. La desfilada va comptar amb la participació d’una cinquantena de cavalls i d’uns 25 carruatges […]

La celebració dels Tres Tombs a Montcada va repetir ahir els esquemes d’anteriors edicions. El bon temps va fer que centenars de persones sortissin al carrer a gaudir de la festa en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals. La desfilada va comptar amb la participació d’una cinquantena de cavalls i d’uns 25 carruatges que van mostrar les seves millor gales des del pavelló Miquel Poblet fins als principals carrers del centre, passant pel carrer Major, on van rebre la benedicció de part de mossèn Jaume Cases, al seu pas per la plaça de l’Església. La valoració que han fet els organitzadors de la festa, l’Agrupació local dels Tres Tombs i la Regidoria de Cultura, és positiva, donat que es tracta d’una tradició consolidada al municipi.

Els Tres Tombs a Montcada van celebrar ahir una data rodona, quinze anys d’història després de la recuperació de la festa, l’any 1992. En aquell moment, un grup de persones que tradicionalment havien estat vinculades a la celebració de Sant Antoni van decidir tornar a recordar el passat agrícola del municipi. Una de les persones que va contribuir a la recuperació de la festa va ser Lluís Cunill Molet. La seva filla, Lluïsa Cunill, de 69 anys, va rebre ahir la placa de Darrer Carreter del 2006, de mans de l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, i Joan Massagué, membre destacat de l’organització de la festa. La família Cunill, molt coneguda a Montcada, va ser la dipositària de la bandera originària de la festa, que va servir de model de l’actual. L’homenatjada es va mostrar il·lusionada pel reconeixement d’ahir, sobretot perquè li recorda al treball que va fer el seu pare per mantenir la tradició d’aquesta festa.

Des de bon matí, els cavalls i carruatges de municipis de tota la comarca i altres municipis del voltant van ocupar ahir els carrers de Montcada. Acompanyada per les bandes de música de Badia i les Planes de Sant Cugat, la comitiva va recórrer els carrers del centre i Montcada Nova llençant caramels als més petits, presidida pel banderer, que aquest any va ser Antonio Vinyals. El bon temps d’ahir va contribuir a que la gent sortís de casa a gaudir de la celebració. Joan Massagué, de l’organització, fa una valoració positiva de la festa i ha dit que segurament es podrien fer més coses amb una major implicació de voluntaris.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Amèlia Morral, de Convergència i Unió, fa una valoració molt positiva de la festa, que considera totalment consolidada a Montcada.

La celebració va finalitzar cap a les dues del migdia, amb el tradicional lliurament d’obsequis d’agraïment, un acte que va tenir lloc davant del pavelló Miquel Poblet.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari