Es compleix el segon aniversari de la mort del pintor Joan Capella

El Consistori està ultimant els tràmits per la constitució oficial de la Fundació que porta el seu nom

Avui es compleixen dos anys de la mort del pintor montcadenc Joan Capella. Durant aquest període, la Fundació que porta el seu ha organitzat diferents activitats per divulgar el fons d’art que va cedir al Consistori, format per 1.600 pintures i dibuixos. L’organisme, que està ultimant els tràmits legals per a la seva constitució oficial, encara no té una seu pròpia.
Abans de morir, Joan Capella va manifestar al seu amic i biògraf Jorge Gómez la voluntat que la Fundació que portés el seu nom no es reduís a un espai on s’exposés la seva obra, sinó que fos un centre d’art obert i participatiu on es fessin activitats relacionades amb la pintura i altres expressions artístiques. El Consistori està estudiant quina serà la futura ubicació de l’organisme.
Des de la mort del pintor fins ara, la Fundació ha impulsat diferents activitats per divulgar l’obra de l’artista. Destaca l’exposició de dibuix que va acollir l’Auditori el passat mes d’abril, titulada “El dibuix i Joan Capella”, i les visites guiades per veure l’exposició, de les que van gaudir a prop de 500 alumnes de diferents escoles del municipi. L’actubre de l’any passat, la Galeria Dalmau de Barcelona va organitzar una exposició amb obres del seu fons; i el passat gener la Sala Rusiñol de Sant Cugat també va retre homenatge a l’artista amb una exposició de la seva obra.
Jorge Gómez, responsable del Fons d’art, ha explicat que de cara al 2008, la Fundació té previst organitzar dues exposicions sobre persones que van conèixer el pintor i un cicle de xerrades per potenciar la vessant humanística de Capella, “qui creia que l’educació és un element primordial perquè la societat progressi”, ha destacat Gómez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari