Es presenta el programa d’actes per commemorar el 25è aniversari de l’Auditori Municipal

Del 8 a l’11 de novembre, l’equipament de la plaça de l’Església oferirà quatre espectacles a preus reduïts i un concert gratuït

L'alcaldessa Laura Campos i la regidora de Cultura, M. Rosa Borràs, han presentat el programa commemoratiu del 25è aniversari de l'Auditori Municipal aquest migdia en roda de premsa
David Perdigón

L’Auditori Municipal celebra aquest 2019 els seus 25 anys de trajectòria. L’equipament va obrir portes l’11 de novembre de 1994, sent l'únic espai d'arts escèniques del municipi fins al 2008, quan es va inaugurar el Kursaal. Amb motiu de l'efemèride, la Regidoria de Cultura i Patrimoni ha preparat una programació especial d'espectacles, que tindrà lloc del 8 a l'11 de novembre. El contingut l'han presentat aquest migdia en roda de premsa l’alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs. 

El programa començarà el 8 de novembre amb una adaptació de ‘La Ilíada’, d’Homer, interpretada per l’actor Eduard Farelo i dirigida per Juan Carlos Martel (21h). El muntatge porta a l’escena la història clàssica des d’una perspectiva contemporània, que parla sobre la insalvable atracció humana per la violència, la destrucció i el caos. L’endemà, dia 9, ‘El sobrino del diablo’, pseudònim del cantautor satíric Juan Gómez, hi oferirà un concert-monòleg (21h). 

Una de les companyies de titelles més prestigioses de Catalunya, el Centre de Titelles de Lleida, oferirà el 10 de novembre el muntatge ‘La Jana i els tres ossos’, adreçat a infants entre 1 i 4 anys (12h). Es tracta d’una versió del conte popular ‘La Rínxols d’Or’, que es trasllada a una botiga de contes i joguines. El mateix dia, a les 19 h, hi haurà l’actuació ‘Commicerto’, un recital de peces imprescindibles del món líric i del piano, interpretat en clau d'humor per l’actor Adrià Mas i el pianista Joel Díaz. Les entrades per a aquests quatre espectacles tindran un preu reduït de 3 euros i es podran comprar a l’Auditori Municipal a partir de l'11 d'octubre, en l’horari habitual d’obertura, i també al web mirteatres.cat.

El dia oficial de l’efemèride, l’11 de novembre, es tancarà el programa d’actes amb els parlaments oficials i el concert de ‘Tina and Joe’, duet internacional format per la cantant de Zimbaue Tina Masawi i el músic José Azu. Parella artística des del 2016, ‘Tina and Joe’ han fet més de 400 concerts des de la seva creació i han participat a festivals de renom com ara el de jazz de Vitòria o el de Blues de Benicàssim. Per assistir, cal recollir la invitació al mateix Auditori, que a partir del 29 d'octubre acollirà una exposició commemorativa.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Rosa Borràs, ha destacat la importància de l'Auditori "com a escenari d'espectacles de petit i format pel qual passen al voltant de 3.000 infants cada temporada i també com a sala d'exposicions, inaugurada amb les obres del Premi Nacional de Pintura". L'alcaldessa Laura Campos ha convidat la ciutadania a participar en els actes programats per commemorar el 25à aniversari d'aquesta sala, "la primera llavor del públic fidel que omple avui dia el Teatre Municipal".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari