Esteban Cohn-Vossen rememora els inicis de l’antiga ‘cerveseria dels alemanys’

El fill dels fundadors del popular establiment protagonitza l’acte central de les Jornades Europees de Patrimoni

La regidora de Cultura i Patrimoni, a l'inici de l'acte, amb Adrián Soler, del Museu, i Esteban Cohn-Vossen
Esteban Cohn-Vossen, mostrant fotografies antigues de la cerveseria que van posar en marxa els seus pares
Les autoritats amb Esteban Cohn-Vossen
El grup Rivolta, durant el concert al parc Antiga Cerveseria

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, l’Ajuntament va organitzar un col·loqui sobre la història de la cerveseria ‘Dos Torres de Múnic’ el passat diumenge. La conferència es va fer al Parc de l’Antiga Cerveseria de la mà d’Esteban Cohn-Vossen, fill dels seus fundadors, qui va explicar la història del negoci familiar. 

La família Cohn-Vossen, jueva i originària de Dresden, va arribar a Montcada el 1935, fugint del nazisme a Alemanya. Es va establir a la Casa Larratea on Gerard Cohn-Vossen, pare d'Esteban, va fundar la fàbrica de cervesa 'Dos Torres de Múnic'. "El producte va tenir bastant èxit i es coneixia per tot el Vallès", va rememorar Cohn-Vossen, qui també va mostrar algunes fotografies de l'època. 

La planta baixa de l'edifici era utilitzada per a l'elaboració de la beguda, mentre que el jardí, l'actual Parc de l'Antiga Cerveseria, es va convertir en un 'biergärten', lloc típic a Alemanya on els clients consumeixen cervesa i s'enduen el seu propi menjar. El 1956 la família va vendre la llicència de fabricació a l'empresa Damm i va arrendar l'establiment a la família Golorons-Oliva. El negoci va estar actiu fins al 2000, quan va tancar definitivament. Posterioment l'edifici i el jardí, inclosos al catàleg de patrimoni, van ser adquirits per l'Ajuntament de Montcada, que encara ha de definir l'ús de la casa. 

"Hem optat per celebrar les jornades a la Casa Larratea per la seva història lligada a la memòria col·lectiva de la cerveseria", va explicar Adrián Soler, tècnic del Museu Municipal i presentador de la xerrada. L'alcaldessa Laura Campos (ECP) va reivindicar el valor del patrimoni local, destacant la importància de "dotar-lo de contingut i donar-li ús". L'acte va finalitzar amb el concert del grup Rivolta, especialitzat en swing italià.

Les Jornades Europees de Patrimoni també van incloure una Escape Room a la Casa de les Aigües, el passat dissabte. L’activitat va comptar amb la participació d’una seixantena de persones.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari