Icaria i Periferia obren el cicle aquest divendres a l’Auditori

La principal novetat és un taller sobre Youtube per a músics que impartirà Abel Jazz

Trio Icaria és un dels grups que actuarà aquest divendres en la primera sessió del Montcadasons
Laura Grau

El cicle de promoció de la música que es fa a Montcada i Reixac, Montcadasons, engega la seva tercera edició aquest divendres, amb l’actuació dels grups Trio Icaria i Periferia a l’Auditori Municipal (22h). Trio Icaria està format per Violeta Cubarsi (violí), Daniel Vidal (piano) i el montcadenc Joan Riera (violoncel). Els tres estudien quart d’ESO a l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell de Barcelona. Periferia és un grup de música experimental que treballa des de la combinació i transformació de diversos elements musicals, acústics i conceptuals. Tres dels integrants, Bernat Pi (piano), Marina Riera (flauta travessera) i Rafael Cañete (guitarres) són veïns de Montcada.

En total hi haurà vuit concerts en quatre sessions dobles, que es faran al llarg de quatre divendres, a les 22h, al preu de 3 euros l’entrada. “Estem convençuts que Montcadasons és una bona fórmula per donar a conèixer la gran riquesa musical que existeix al nostre municipi”, ha manifestat el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly. El grup de rock Hotchkiss i el de blues-rock Billetes largos band oferiran concerts el 16 de maig, al Kursaal. Els sons de jazz-rock mediterrani de David Txes i Albert Faz i el pop-rock de París 29 arribaran al Kursaal el 23 de maig. El darrer concert serà el dia 30, també al Kursaal, amb La máquina de escribir, conjunt de pop rock que torna a mostrar les seves creacions­ a Montcadasons, i Bic Reggae, un grup multicultural de sons caribenys.

El programa del Montcadasons es complementa amb una novetat destacada: un taller adreçat a músics que vulguin aprendre a pujar música al canal audiovisual Youtube i, a partir d’aquí, aconseguir promoció i diners per sufragar els seus projectes.­ La formació tindrà lloc el 17 de maigal Kursaal –amb horari de 10 a 14h– i la impartirà Abel Jazz (a la fotografia), qui explicarà la seva experièn­cia com a youtuber i donarà eines als participants sobre com treure profit d’aquest canal. Músic, cantant i productor, té un canal de You­tube amb milers de seguidors de tot el món, on cada setmana ofereix un nou vídeo. Actualment és professor de classes de piano modern i cantoteràpia dels cursos de l’aula de Música de l’Ajuntament. Les inscripcions­ són gratuïtes i s’han de formalitzar mitjançant el correu electrònic [email protected] abans del 13 de maig.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari