José Valera és el nou bateria de La Nena Samsó

La banda indie en català ha publicat el single ‘Ventalls’, un avanç del disc que veurà la llum a final d’abril

José Valera, a l'esquerra, amb Enka Alonso i Marc Alongina, en un moment de la filmació del videoclip de 'Ventalls', gravat el passat gener a Lles (La Cerdanya)
LNS

El músic montcadenc José Valera és el nou bateria del grup La Nena Samsó, format per la poeta, cantant i actriu menorquina Enka Alonso, i el guitarra i la veu del conjunt barceloní Les Atxes, Marc Alongina. La banda acaba de publicar ‘Ventalls’, un avançament del que serà el seu primer disc com a trio, que veurà la llum a final d’abril i portarà per títol ‘Gana ferotge’. 

La Nena Samsó va sorgir el 2019 com un projecte de música indie impulsat per Alonso i Alongina, que van  debutar amb el disc ‘Forat, cordill, la lluna i mil mamuts’, basat en poemes de la cantant. Valera s’hi va incorporar fa un any, tot i que no va poder començar a assajar amb el grup fins a l’estiu. “Ja portem cinc temes enregistrats i, al març, enllestirem els altres cincs temes previstos al cedè”, ha explicat Valera, satisfet de tornar a estar actiu a pesar de les limitacions de la pandèmia.

 Amb lletres enigmà­tiques, bases electròniques, guitarres distorsionades i una percussió sòbria, el single ‘Ventalls’ –estrenat el 3 de febrer al programa radiofònic ‘Independents’ d’iCat FM–, ha tingut molt bona acollida. El grup també ha publicat un videoclip de la cançó, enregistrat en un paisatge totalment nevat, fent un homenatge a una de les cantautores més admirades per la banda, la neozelandesa Aldous Harding. “Estem contents de la rebuda que ha tingut el primer senzill i creiem que pot funcionar en el panorama de música indie en català”, ha dit el músic.

Valera, de 47 anys i veí de Montcada centre, té una llarga trajectòria en el món de la música. A més de la bateria, toca el baix, la guitarra i el piano i ha passat per diferents grups, entre els quals destaca El turno del pez Simón, que va fundar a Montcada al 2005 –i que torna a estar actiu després d’una parada de tres anys–, Once Varas –ja desaparegut– i Les Atxes, on toca els teclats des del 2018. Valera compagina la música amb la feina al taller d’artesania que va obrir fa tres anys al carrer Clavell de Montcada centre. Al 2016 va fer una exposició al Kursaal titulada ‘Decadència’.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari