Josep M. Cadena exposa a l’Auditori els ‘tresors’ de la seva col·lecció

‘Per amor a l’art’ reuneix una trentena d’obres d’autors de primera fila, com Miró i Subirachs

Cadena, al centre, flaquejat per l’alcaldessa, María Elena Pérez, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, durant la inauguració, el dia 17
Laura Grau

Dues motivacions han empès el periodista i crític d’art Josep Maria Cadena a exposar part de la seva col·lecció d’art a Montcada, d’una banda l’amistat que l’uneix amb persones de la Fundació Joan Capella –de la qual forma part–, i de l’altra, la voluntat de transmetre al públic el seu amor per l’art. Precisament ‘Per amor a l’art’ és el títol de la mostra que acollirà l’Auditori Municipal fins al 26 de gener i que posa a l’abast dels montcadencs obres d’autors de primera fila. Destaquen dues litografies de Joan Miró i Josep Maria Subirachs; dibuixos de Josep Costa Picarol, Xavier Nogués i Antoni Batllori; pintures de Joaquim Budesca, Joan Capella, Lola Anglada, Ricard Opisso, Antonio Hervàs i Manolo Alcalá; i cinc escultures de Lola Pons, Ferran Soriano, Josep Granyer, Ángel Camino i Rosa Serra.

Cadena ha anat adquirint les obres al llarg de la seva carrera com a crític i, en la majoria dels casos, quan els autors començaven les seves carreres i els preus eren assequibles. Però part de la col·lecció, sobretot la que està formada per retrats de Cadena –com els de Simó Busom i Ignasi Mundó–, són obsequis dels artistes o el resultat d’una relació d’intercanvi. “Jo els hi feia un llibre i ells em feien un retrat amb la condició que no es preocupessin de trobar-me la semblança ni millorar-me”, va dir en to bromista. Tant l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), com el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly (CiU), van destacar que poques vegades s’ha pogut veure a Montcada una mostra d’aquest nivell.

Seccions:

Deixa un comentari