Josep M. Espinàs farà una xerrada sobre l’ofici d’escriure

L’acte s’emmarca en el centenari del naixement de l’erudit de Vallençana

La X Jornada Juan Ramón Masoliver, que es farà aquesta tarda a l’Auditori Municipal (19.30h), tindrà un protagonista d’excepció, Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927). L’acte s’emmarca en el programa comme­mo­ratiu del centenari del naixement de l’erudit de Vallençana (Sa­r­a­gossa, 1910-Barcelona, 1997)­. Segons Sònia Hernández, de la Fundació Juan Ramón Masoliver, “Espinàs va coincidir en diverses ocasions­ amb el crític i assagista i, a l’igual que ell, ha estat testimoni de l’evolució cultural del país”. “Josep M. Espinàs: el meu ofici” és el títol de la xerrada que farà a Montcada i on exposarà bona part de les reflexions del llibre del mateix títol, on parla de l’ofici d’escriure que continua exercint superada la vuitantena.

La seva producció literària es força àmplia i inclou des de la novel·la i la crònica de viatges, passant per les obres d’interès cívic, els llibres reportatge, els volums de memòries i el gruix ingent dels articles periodístics publicats al diari Avui i a El Periódico.

L’acte també servirà per­ presentar el número 3 de la revista d’investigació literària Quaderns de Vallençana, que coordina Hernández i que en aquesta ocasió està dedicada a l’exili dels anys 40 i la lluita contra la desertització cultural. La Fundació editarà un número especial del centenari a final d’any.

Deixa un comentari