Júlia Gaset guanya el “Vet aquí un gat” amb un conte sobre les seves nétes

El certamen, de la Regidoria de Cultura, premia els millors contes per a infants escrits per adults

Júlia Gaset, d’Argentona (al centre de la imatge), amb la narració “Viure entre granotes”, és la guanyadora de la novena edició del concurs de contes per a infants escrit per adults Vet aquí un gat, convocat per la Regidoria de Cultura. El veredicte es va fer públic ahir en un acte celebrat a l’Auditori Municipal, amb la presència d’autoritats municipals encapçalades pel president de l’Àrea Social del Consistori, Carles Guijarro (PSC), i membres del jurat. El primer premi està valorat en 800 euros i la publicació del relat en el llibre commemoratiu de l’edició 2007 del premi, que veurà la llum de cara a Sant Jordi de l’any vinent.

La guanyadora, Júlia Gaset, és treballadora social i es va iniciar en el món de l’escriptura arran d’una visita que va fer al col·legi de les seves nétes, on va haver d’explicar un conte. L’Alba i la Clara, les seves nétes, va ser les protagonistes de la primera narració que va escriure i ho són també del relat guanyador. Gaset ha indicat que concursos com Vet aquí un gat “permeten acostar-nos al món dels infants i que gaudeixin amb els nostres treballs”. El jurat del certamen ha atorgat aquest any dos premis finalistes, dotats amb 400 euros cadascun. Una de les guanyadores és Rosa Vila, de l’Ametlla, amb el relat “Els noms perduts”. Maria Pilar Cabrerizo, de Barcelona, amb l’obra “Sóc un campió”, és l’altra finalista del certamen. El jurat del premi el formaven la periodista i escriptora Sònia Hernández, el guionista Jordi Amenós, els assessors de textos literaris David Velasco i Climent Sensada i la cap tècnica del Departament municipal de Cultura Marga Vilalta. El premi local ha quedat desert. (A la foto, les guanyadores amb les autoritats municipals i el jurat).

El certamen ha experimentat enguany una lleugera davallada respecte a la xifra de participants, passant de 59 a 42 obres, de les quals 5 pertanyien a autors de Montcada i Reixac. La regidora de Cultura, Amèlia Morral (CiU) ha manifestat que “més enllà de valorar la quantitat, hem de destacar el nivell narratiu dels contes presentats”. Morral ha dit que l’organització respecta totalment la decisió del jurat de deixar desert el premi local i ha animat a que els montcadencs “s’esforcin per presentar obres amb major qualitat”. A l’acte d’ahir també es va presentar el volum “Vet aquí un gat 2006” –que es vendrà per Sant Jordi a un preu de 4 euros– i es va fer entrega d’un lot de quinze llibres de l’edició 2006 als guanyadors de l’anterior convocatòria: Joana Otón (Barcelona), Cinta Arasa (Barcelona) i Jaume Aregall (Montcada i Reixac).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari