La barcelonina Núria Guinovart guanya el Premi de Pintura Masoliver 2007

L’obra premiada es titula “Per molt que em pentini, sempre tinc els mateixos embolics”

Núria Guinovart, davant d'una de les seves obres
Laura Grau

L’artista Núria Guinovart, de Barcelona, ha guanyat la catorzena edició del Premi de Pintura Juan Ramon Masoliver, fallat ahir la tarda a l’Auditori municipal amb la presència d’autoritats municipals i membres del jurat. La finalista també ha estat una dona, l’alemanya Antje Lippold. Aquesta és la primera vegada en la història del certamen que dues dones acaparen el primer i el segon premi. El jurat també va atorgar tres mencions a les creacions de Lluís Ivern, Jaime Moroldo i Agustí Roca. Fins al 5 de desembre l’Auditori acollirà les vint obres seleccionades entre les més de cent que s’hi van presentar.

Quan es va desvetllar el nom de la guanyadora del Premi Masoliver 2007, tothom es va preguntar si era filla del gran pintor català Josep Maria Guinovart. No és filla però sí familiar llunyana, ja que el seu pare és cosí germà d’aquest artista català de fama internacional. Núria Guinovart, que també es filla d’un pintor, va créixer envoltada de pintures i pinzells.

L’obra premiada, titulada “Per molt que em pentini, sempre tinc els mateixos embolics”, combina diferents formes de treballar el ciment, juntament amb ceres i quitrà, i segueix la línia de l’autora de donar un especial protagonisme en les seves creacions als materials reciclats. Guinovart va explicar que l’obra pretén posar de manifest “la dificultat de les persones per ordenar el seu interior i expressar els seus sentiments a l’exterior”.

La finalista del Premi Masoliver 2007 ha estat Antje Lippold, d’origen alemany, amb “Historias urbanas”, una obra que, segons l’autora, “és una metàfora de Barcelona”, ciutat viva i vibrant on viu des de l’any 1994.

Pel que fa als premis, la guanyadora es va endur 3.000 euros i la finalista, 1.500 euros. Les dues artistes podran exposar a l’Auditori de Montcada qui també editarà un catàleg de les obres que formin part de la mostra. El jurat ha estat format pels crítics d’art Josep M. Cadena, Josep Corredor-Matheos, Conxita Oliver, Alex Mitrani i Ramón Casalé.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari