La Festa Major en pandèmia es diu FeM Montcada i presenta un nou format

La programació d’espectacles i concerts es distribuirà en seis espais temàtics per facilitar el control d’aforament i garantir una festa segura des del punt de vista sanitari

Samarretes commemoratives de la Festa Major 2021, que enguany canvia de nom i format per adaptar-se a la normativa del Procicat
La regidora de Cultura, M.Rosa Borràs, durant la presentació del cartell i el programa de Fem Montcada
Membres del Consell d'Infants van col·laborar en l'organització de l'acte

Del 21 al 24 de maig, Montcada i Reixac viurà la seva primera festa major en pandèmia, que estarà marcada per les restriccions que marca el Procicat sobre esdeveniments festius. Per aquest motiu, la Regidoria de Cultura i Patrimoni proposa un nou format de festa que prioritza la seguretat del públic i els participants i alhora permet gaudir de la cultura en totes les seves manifestacions. Amb el nom de FeM Montcada, s'ha decidit distribuir els espectacles i els concerts en diferents recintes a l'aire lliure per poder controlar l'aforament i aplicar totes les mesures sanitàries. El programa es va presentar ahir la tarda a l'Auditori Municipal, en un acte que va comptar amb la col·laboració de membres del Consell d'Infants.

La festa es divideix en sis espais. A l’Espai Reixac (escola Reixac) hi haurà activitats infantils i espectacles familiars. A l’Espai Antiga Cerveseria (Parc Antiga Cerveseria), vermuts musicals i concerts de nit, amb actuacions destacades com les del guitarrista Chicuelo, Maruja Limón, Las Karamba o Abbey Road. L’Espai Miró (institut Montserrat Miró) es dedicarà a la cultura popular i tradicional i al llarg dels quatre dies hi haurà havaneres, sardanes, així com espectacles a càrrec de les entitats locals. L’Espai Poblet (zona annexa al pavelló) es dedicarà a concerts de grups i solistes locals, amb una vintena d’actuacions durant els quatre dies. El Teatre Municipal acollirà els concerts d’Itaca Band i l’Orquestra Maravella –amb dues funcions– i l’espectacle The Opera Locos. Una novetat que atraurà els més joves és la Escape Room que acollirà la Casa de les Aigües, en què els participants hauran de resoldre un misteri relacionat amb la història d'aquest complex modernista. 

El programa arrencarà el 21 de maig, a les 17h,amb un espectacle itinerant, a càrrec de Pep Callau i els Pepsicolen. El tret de sortida consistirà en un repic de campanes i una tronada aèria d'un minut a càrrec de la Colla de Gegants i dels Diables de Can Sant Joan. El programa íntegre de FeM Montcada es pot consultar al web municipal.

Durant la presentació del programa, la regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, va destacar "l'esforç que ha fet el departament per oferir espectacles adients i atractius per a totes les edats en diferents espais temàtics que reuneixen totes les garanties de seguretat”. Per la seva banda, l'alcaldessa Laura Campos, va animar els montcadencs a participar: "Volem que sortiu de casa, amb responsabilitat i seguretat, però amb ganes de gaudir dels espectacles, perquè si hi ha un sector que ha demostrat durant tot aquest temps que és segur, és el de la cultura".

Les entrades per als espectacles de pagament, que són l’Escape Room i els concerts al Teatre Municipal, ja es poden adquirir tant al web com a la taquilla de l’Auditori Municipal. Les samarretes de la festa també són a la venda, al preu de 7 euros.

 

Seccions:

Deixa un comentari