La Festa Major s’amplia un dia més, recupera el pregó inaugural i dona més protagonisme a les entitats de cultura popular

Els principals reclams de la programació són el grup Nancys Rubias, liderat per Mario Vaquerizo, i el cantant de trap català Lildami

La colla de gitanes de La Unió estarà present al pregó inaugural de la Festa Major
BB

Montcada i Reixac viurà la seva Festa Major del 16 al 20 de maig, un dia més de l’habitual i recuperarà el pregó inaugural després de sis anys sense fer-se. Aquesta és una de les novetats del programa, que es va presentar ahir la tarda a l’Auditori Municipal, coincidint amb el veredicte dels concursos de cartells i pintura.

L’alcalde, Bartolo Egea, i els regidors Albert Carandell i Rafa Ruiz, amb la guanyadora del concurs de cartells i altres premiats

Marta Lluís, responsable del Servei Local de Català, actriu amateur i persona vinculada al teixit cultural del municipi, serà l’encarregada de llegir el pregó, un acte que inclourà les actuacions de la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan, els Castellers, els Gegants i el grup de Gitanes de La Unió de Mas Rampinyo. “La cultura popular i les tradicions són les protagonistes de la Festa Major i l’eix principal del programa”, va remarcar el regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell, qui va convidar tothom “a una festa que intenta oferir el màxim d’activitats per a tots els públics”. A més, el pregó donarà èmfasi a un element patrimonial i simbòlic, el Penó de la Ciutat, un estendard que duran representants de l’escola Mitja Costa, escollida per votació popular coincidint amb el seu 50è aniversari.

Per la seva banda, l’alcalde, Bartolo Egea, va destacar el paper de la Festa Major “com una eina per transmetre tradicions i valors i per fomentar la cohesió social, i més en una ciutat com la nostra, tan dividida per barris”, va dir l’alcalde, Bartolo Egea.

Albert Carandell, durant la presentació del programa de la Festa Major 2024

Programació musical

L’Espai Poblet, l’epicentre de l’oferta per a joves, acollirà com a artistes més coneguts el grup Nancys Rubias, liderat pel mediàtic Mario Vaquerizo (el 18 de maig), i el cantant de trap català Lildami (el dia 17). Les bandes Big Mouthers, amb covers de rock i pop, i Versión Imposible també formen part del cartell.

Els músics locals també tindran el seu espai propi a la Festa Major en el marc del festival MontcadaSons que, enguany, tindrà dos escenaris: l’Espai Poblet, on actuaran Simm, Desenfreno i Kilian Noise and Friends of Dark; i el Parc Antiga Cerveseria, amb Andrea Díaz i Abraham Lojo.

L’oferta es completarà amb desenes d’espectacles i vermuts musicals, de diferents estils. Una novetat és la recuperació del Ball per a la Gent Gran de Festa Major, el 17 de maig a l’escola Reixac, amb l’orquestra Xarop de Nit. L’Orquestra Maravella no faltarà a la seva cita anual i oferirà el concert el dia 18, al Teatre Municipal. La cloenda musical la posarà el muntatge Back to Amy, amb Monique Makon i l’Original Jazz Orquestra, amb un tribut a Amy Winehouse. Serà el dia 20, a la plaça de l’Església.

Nit dels Museus

Amb motiu de la Nit dels Museus, que coincideix amb la festa major, la Casa de les Aigües acollirà el dia 18 una obra de teatre a l’aire lliure, en dues funcions. Es tracta de ‘Un segundo bajo la arena’, amb la companyia Desasosiego. També hi haurà una nova edició de la caminada i recreació històrica ‘Reviu Les Maleses’, el dia 19.

Activitats familiars

Durant els cinc dies, el públic familiar tindrà com a referents dos espais: el carrer Major, que acollirà jocs tradicionals i moderns i la festa del comerç just; i l’escola Reixac, on hi haurà muntatges de diferents estils. Destaca ‘Rinhos’, el dia 20, i ‘De tu a tu’, amb una companyia formada per persones amb i sense diversitat funcional.

El segon dia de festa, el 17 de maig, coincideix amb el Dia Contra les LGTBIfòbies. Amb motiu de l’efemèride, es donarà lectura d’un manifest a la Casa de la Vila (18 h). Per tal de contribuir a unes festes lliures de violència i riscos, s’instal·laran un cop més a l’Espai Poblet el punt lila arc iris, de prevenció de violències masclistes, i el punt En positiu, de prevenció de drogues, que estaran operatius les nits del 17 al 19 de maig.

Entrades i descomptes

Tota la programació de la Festa Major es pot consultar a www.montcada.cat i al programa de mà que estarà disponible la setmana vinent. Les entrades per als dos actes de pagament –el concert de l’Orquestra Maravella i l’obra de teatre ‘Un segundo bajo la arena’– ja estan a la venda, a www.teatremontcada.cat i a l’Auditori Municipal, així com la samarreta de la Festa Major. A partir del 14 de maig es posaran a la venda les polseres de la diversió, amb les quals es podrà obtenir un descompte del 50% a les atraccions de la fira (Camí de la Font Freda) el 17 de maig.

Deixa un comentari